Lakušić: Crna Gora mora raditi na strategiji očuvanja voda, kao i na podizanju svijesti o značaju voda i njenom očuvanju

0

Građani mogu mnogo racionalnije trošiti vodu, ali ne samo oni, već i privredni subjekti i država, gledano u cjelini. Prije svega Crna Gora mora raditi na strategiji očuvanja voda, kao i na podizanju svijesti o značaju voda i njenom očuvanju. Građani mogu kroz svakodnevnu upotrebu smanjiti potrošnju pijaće vode, saopštio je predsjednik borda direktora „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Zoran Lakušić.

On ističe da isto tako građani nisu svjesni značaja pitke vode, već je neracionalno koriste za nalivanje bašta, što predstavlja pravi luksuz.

„Posebno zabrinjava činjenica da se to radi najčešće posredstvom nelegalnih priključaka. Građani, mogu i moraju da doprinesu i kvalitetu i stabilnosti vodosnabdevanja. Racionalnom potrošnjom vode, brigom o zaštiti životne sredine, zaštiti izvorišta, korita potoka i rijeka, odgovornijim odnosom prema šumama i brojnim drugim načinima. U Crnoj Gori posebno zabrinjava podatak da se gubici na mrežama lokalnih vodovoda kreću i do 80 odsto. Zato apelujem na lokalne vodovode da preduzmu sve što je u njihovoj moći da smanje gubitke na svojim mrežama, kao i na sve građane da svojim odgovornijim odnosom doprinesu očuvanju kvaliteta, kao i racionalnije potrošnje vode. Regionalni vodovod radi kako na očuvanju kvaliteta, tako i na kvantitetu vode sa izvorišta Bolje sestre, a sve u cilju urednog snadbijevanja vodom crnogorskog primorja“, kazao je Lakušić.

Podsjetiću što je govorio Gandi : “Zemlja, vazduh i voda nisu nasljedstvo koje smo dobili od naših predaka, već je to ono što je pozajmljeno od naše djece. Tako da im to moramo predati onako kako je ostavljeno nama” – zaključio je predsjednik borda direktora „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Zoran Lakušić

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.