Lajović nakon više od četiri sata „slomio“ Safijulina

0

Gledaćemo i Dušana Lajovića u drugom kolu Rolan Garosa. Nakon velike borbe, Duci je u prvom kolu eliminisao Romana Safijulina nakon više od četiri sata igre i pet odigranih setova.

Slavio je Srbin nakon dugih pet setova – 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4. Meč je trajao četiri sata i deset minuta. A izgledalo je kao da će biti okončan u četvrtom setu…

Izgubio je Lajović prvi set nakon velike borbe. Uspio je da vrati brejk i da dođe do prednosti 4:3, uz brejk viška. Ali je od tog momenta Safijulin napravio seriju od tri osvojena gema, od toga dva brejka, i osvojio prvi set.

Dušan je drugi set otvorio brejkom, ali je usledila nova serija Safijulina koji je poveo 4:1. Vratio se srpski teniser – prvo na 3:4, a zatim je u osmom gemu spasio četiri brejk lopte za izjednačenje. Drugi set je prelomljen u 11. gemu novim brejkom srpskog igrača nakon čega je, iskoristivši treću set loptu, Lajović izjednačio na 1:1.

U trećem setu je prelomni momenat bio u devetom gemu u kome Srbin dolazi do prvih brejk lopti i do brejka. Spasio je u narednom gemu tri brejk lopte i prvu set loptu iskoristio da povede 2:1.

Vodio je Lajović 4:1 u četvrtom setu uz dva brejka, ali je Safijulin uspio da vrati jedan brejk i da smanji na 4:3. Imao je čak i tri prilike da vrati i drugi brejk, ali je Dušan uspio sa se izvuče iz ove situacije.

Servirao je Lajović za meč, ali je Safijulin uspio da produži duel. I na kraju – tajbrejk nakon sat vremena borbe u četvrtom setu u kome je Lajović nije uspio da završi posao. Imao je srpski teniser meč loptu, ali je Safijulin uspio da uvede ovaj duel u peti set.

Nije popuštao u petom setu ni jedan od igrača. Sedam gemova je odigrano bez i jedne brejk prilike.

Da bi onda u osmom gemu Lajović stigao do prve – i ona je iskorišćena.

To je Dušanu donijelo priliku da servira za pobjedu. I ni to nije bilo dovoljno. Safijulin jednostavno nije oustajao i za to je nagrađen brejkom.

Ali, konačno, novim brejkom Lajović uspijeva da slomi žilavog Safijulina. Iskoristio je drugu meč loptu koju je imao u petom setu, a treću ukupno u duelu za konačnih 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.