Lajčak i Brnabić: Sastanak o dijalogu sa Prištinom i evropskoj perspektivi Srbije

0

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju EU.

Jutros sam razgovarao sa premijerkom Brnabić o sprovođenju prethodnih obaveza preuzetih u dijalogu Beograda i Prištine i kako podržati Srbiju u napredovanju na putu pristupanja EU, napisao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak je juče nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu izjavio da je došao da poruči da države članice EU nemaju interes da održavaju status kvo i da su spremni da dovedu proces dijaloga Beogada i Prištine do uspješnog okončanja i to onoliko brzo koliko su dvije strane za to spremne.

Hvala na dobrom i otvorenom sastanku. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju u okviru dijaloga Beograda i Prištine i evropske perspektive Srbije, napisala je premijerka Brnabić.

Lajčak je prije Beograda boravio u trodnevnoj posjeti Prištini, a nakon Beograda putuje u Podgoricu u sklopu posjete regionu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.