Lajčak: Dogovoreni neki koraci u dijalogu Beograda i Prištine, ali bez napretka u implementaciji!

0

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da su dogovoreni konkretni koraci po pitanju nekoliko praktičnih problema, ali da nije bilo naprijetka u implementacijij Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

„Upravo sam započeo svoju posjetu Londonu nakon burne nejdelje, koja je počela u Briselu i završila u Madridu. U Briselu sam bio domaćin glavnim pregovaračima Kosova i Srbije“, naveo je Miroslav Lajčak na Fejsbuku sumirajući prošlu nedjelju.

Dodao je da su na sastanku glavnih pregovarača, održanom 2. jula, nakon više od sedam sati intenzivnih razgovora, dogovoreni konkretni sljedeći koraci po pitanju nekoliko praktičnih problema, ali da, nažalost, nije bilo napretka u širem kontekstu – implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji.

Lajčak je naveo da je iz Brisela otputovao u Madrid kako bi učestvovao na inaugurativnom sastanku Visokog grupe Svjetskog ekonomskog foruma o Strateškoj međuzavisnosti i godišnjem sastanku Evropskog saveta za spoljne poslove, a da je boravak u Madridu iskoristio i da razgovara o dešavanjima na Zapadnom Balkanu sa državnim sekretarom za evropske poslove Španije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.