Kusturica: Korona virus je kao topuz Marka Kraljevića, ima vrlo efikasno političko dejstvo i jako je dobar tržišni proizvod!

6

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica istakao je sinoć tokom onlajn međunarodne konferencije „Beogradski kontrapunkt“ da je naslovom „Strah i džins nikad ne izlaze iz mode“ okarakterisao dvostrukost pojave virusa korona.

– Gledao sam na Jutjubu, gdje je fancuski nobelovac dokazivao u TV emisiji da je virus korona zapravo proizveden u laboratoriji i da on ima dokaz da je to istinito, a onda su četvorica novinara, kao četiri orla, kao mudri oponenti pokušavali da ga ubijede da on govori rečenicu koja je atomska bomba, a čovjek je samo ponavljao da to lako može svakome da dokaže – naveo je Kusturica.

Kusturica je dodao da ga je sila kojom su novinari napadali jednog naučnika podsjetila na to da dvostrukost pojave ovog mita ima svoj istiniti izvor.

On je dodao da lično vjeruje u kriptoistoriografske pojave koje objašnjavaju 50 godina kasnije ono što se desilo ranije.

– Osnovni pojam koji me vodi u sumnju da pored toga da taj virus postoji i da je opasan je zapravo jedan od novih puteva koji su prokrčeni novim virtuelnim kanalima u kojima ljudska svijest postaje dio jedne fikcije koja se kreira vrlo lako i upravo na toj ideji da su strah i džins uvijek u modi, stvara se jedan novi sociološki fenomen koji je dosad nepoznat – rekao je Kusturica.

Kusturica kaže da je virus korona, koja ga optički podsjeća na topuz Kraljevića Marka, vrlo efikasno političko dejstvo i jako dobar tržišni proizvod.

– Kako smo pripremljeni na koronu – u našu svijest i živote se već davno uselio rijaliti kao pojam – rekao je Kusturica.

On je dodao da je svjetska drama pretrpjela najužasniji udar i pretvorila se u samoinstaliranje umjetnosti koje nisu djelo, nego postavka, moguća dosjetka, a da je s druge strane svakodnevni život u kome se desi toliko mnogo stvari da su i umjetnost i literatura nevažni.

– Gdje se dešavaju te stvari – upravo u rijaliti šouu iscrpljuju do te mjere da najlakše možemo da sami sebe zamrzimo – istakao je Kusturica.

6 Comments
 1. Munja komentariše

  Pitaju u Sarajevu za tvoje zdravlje..

  1
  17
 2. Traktorist komentariše

  Dripac ne zna da je marko bio gay oli ti lgbt, navodno ga prašio musa

  11
 3. Kafanski filozof komentariše

  Opet ova dvojica iz izmisljene nove nacije Bosnjaka !.
  Hei retardirani, Munja, Traktorist, pa zar ponovo samo kritikujete !.
  Sta bi vas moglo uveseliti a da nije lajanje po Srbima ?.
  Jadi pesimisticki !.
  U kafani puno raje, sta ima kod vas u podrumu ?.

  10
 4. Traktorist komentariše

  Navodno režiser praši kafanskog, munja reče u povjerenju, munji vjeruje

 5. Munja komentariše

  Kafanski, jesi puko, ka sijalica.. Nema ti spasa.. Izjede vas korona kukavci, hahaha..

 6. Rovca komentariše

  “Svako ima kilo mozga, kusturica ima kilo ipo”. Eto takobiga u nasa sela nagradili.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.