Kurti smijenio svog savjetnika: Bura u Prištini zbog izjave o zločinima tzv. OVK nad srpskim civilima

0

Premijer u tehničkom mandatu tzv. Kosova Aljbin Kurti otpustio je političkog savetnika Škeljzena Gašija, navodeći da je to učinio jer su njegove jučerašnje izjave, da pripadnici nekadašnje OVK jesu počinili zločine nad srpskim civilima, imale posledice na rad vlade.

Kurti je na svom Fejsbuk profilu objasnio da misli da je bolje da debatu u koju je uključen, Gaši ne vodi sa pozicije njegovog savetnika i zahvalio mu na doprinosu, ističući da ceni kritičko mišljenje.

– Postoji toliko mnogo stvari oko kojih se slažemo u sadašnjosti, postoje i stvari iz prošlosti oko kojih se ne slažemo. Gospodin Gaši nije lak sagovornik. Naučio sam to iz ove situacije – napisao je Kurti.

Gaši je izjavio da specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti nije antialbanac i dodao da pripadnici nekadašnje OVK jesu počinili zločine nad srpskim civilima. To je izazvalo buru u javnosti, a posebno na prištinskoj političkoj sceni.

On je to danas pokušao da demantuje, govoreć da je reč o pojedincima iz tzv. OVK.

Prištinski mediji podsetili su da Gašiju ovo nije prvi put da priznaje da su Albanci činili zločine nad nevinim civilima. Naime, on je i 2011. godine na svom fejsbuk profilu objavio tekst pod naslovom “Da li klevetate Dika Martija?”, gde između ostalog navodi da Albanci ne mogu da poreknu da su nakon završetka rata ubijani nedužni civili I pripadnici drugih etničkih grupa.

Gaši je to ponovio sinoć na prištinskoj T7 rekavši da su “zločine nad srpskim civilima počinili naoružani pripadnici OVK”.

Na insistiranje novinara da se radi o “sumnji da su ih počinili”, Gaši je ostao pri svojoj prethodnoj tvrdnji i naglasio da se “sumnja da imamo hiljadu ubijenih srpskih civila”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.