0 Kurir: Papić regrutovao navijače u MUP i od njih napravio svoju tajnu jedinicu – Borba

Kurir: Papić regrutovao navijače u MUP i od njih napravio svoju tajnu jedinicu

12

Bivši zamjenik načelnika SBPOK regrutovao je i ubacio u MUP navijače koje je slao na policijski kurs, a bili su direktno podređeni njemu, čime je stvorio svoj zasebni aparat u okviru ovog resora

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, koji je uhapšen jer je tražio da se oduzeto blindirano vozilo vrati kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, regrutovao je i ubacivao u policiju navijače koji su bili direktno njemu podređeni, stvarajući na taj način parapoliciju, ekskluzivno saznaje Kurir.

Izvor Kurira iz vrha policije tvrdi da se ova afera dogodila pre nekoliko godina, kao i da se u ovom trenutku ne zna tačan broj navijača koji su ubačeni u njihove redove.

– Papić je „skupljao“ navijače po gradu i pregovarao s njima da ih angažuje u okviru sistema Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako su to uglavnom bili mladići bez adekvatne škole, Papić ih je preko veze upisivao na kurs u Sremskoj Kamenici. Nakon tri mjeseca, koliko je uglavnom potrebno, sticali su se uslovi da ti momci obavljaju policijski posao – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Tako je veliki broj navijača infiltriran u MUP, dobili su posao u okviru policije. Svi oni su bili podređeni bivšem zameniku načelnika SBPOK, pod njegovom kontrolom, ali i bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, koja je blisko sarađivala s Papićem.

Pored toga što su u redove policije primani ljudi bez odgovarajuće spreme, reč je i o osobama koje imaju kontakte s kriminalcima, pa je ova priča, prema riječima našeg izvora, na više nivoa izuzetno problematična.

Podsetimo, Papić je uhapšen 9. marta, a na teret mu se stavlja trgovina uticajem. Sumnja se da je on 15. aprila 2020. zahtijevao od kolega da osobi koja je u pritvoru odmah vrate blindirano vozilo (koje joj je prethodno oduzeto), što je i učinjeno. Iako zvanično nije saopšteno za koga je to Papić urgirao, prema saznanjima našeg lista, u pitanju je jedan od članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Inače, upravo je Papić funkcioner MUP koji se slikao u luksuznom „ferariju“ od oko 400.000 evra, a o čemu je ranije govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Papiću je, posle saslušanja kod tužioca, određen pritvor do 30 dana.

Inače, Papić je bio visokopozicionirani službenik MUP u vrijeme dok je resor vodio Nebojša Stefanović, sada ministar odbrane.

(Kurir)

12 Comments
 1. Zeljko komentariše

  Koliko vidim Papić će da ide dugo godina u zatvor, a drago mi je što MUP dobro radi svoj posao i kreće da čisti sve od Belivuka pa na više.

  1. Горан К. Нови Сад komentariše

   Papića je doveo na to mesto ministar Stefanović i u ekspresno vremenu ga doveo na rukovodeće mesto kao i Hrkalovićku i još mnogo njih. Jel ima odgovornosti Stefanovića u svemu tome a i Vučića koji je postavio Stefanovića i zajedno sa njim govorio kako policija najbolje radi svoj posao u novijoj istoriji Srbije.

  2. Nina komentariše

   Samo da se nastivi ovako.

   1. Aca komentariše

    Konacno neko ko ima hrabrosti da stane na put kriminalu pa ma ko to bio. Samo napred.

 2. star komentariše

  Zbog svega ovoga Papić bi trebao pod hitno da se izvede pred sud pravde i da odgovara za svoja nedela.

  1. Slava komentariše

   Super! Šta će još isplivati?

 3. Mihajilo komentariše

  Potpuno je jasno da Papić nije mogao da rad sam. Verujem da je napravio neku svoju jedinicu. Biće zanimljivo sve do kraja saznati.

 4. M komentariše

  Dosao je red da se sva zloba iz drzave pročisti i da sve izađe na videlo!Samo neka vlast ovako nastavi sa čišćenjem kriminalaca,živećemo mirnije,verujte mi!!

 5. Ivana komentariše

  To se zaista očekivalo tako nešto. Neka ide na doživotnu robiju.

 6. Dejo komentariše

  Ovo je za svaku osudu i Papić i svako koje primljen preko veze i koje radio protiv države Srbije mora da bude procesuiran i kažnjen najvećom mogućom kaznom takvim ljudima nije mesto u MUP-u već u zatvoru.

 7. Kole komentariše

  Treba porčistiti ceo MUP svim ljudima koji su umešani u kriminal treba staviti lisice na ruke.

 8. Jovana komentariše

  Napravio Papić sebi parapolicijsku družinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.