Kupovali stanove u Beogradu i na Zlatiboru: Pet crnogorskih funkcionera pod sumnjom da su prali novac u Srbiji!

2

Najmanje pet visokih državnih funkcionera Crne Gore imaju nekretnine u Beogradu i na Zlatiboru, za koje srpski istražitelji sumnjaju da su kupljene kako bi se preko njih oprao prljavo stečen novac, ekskluzivno saznaje Borba. Istraga traje već nekoliko mjeseci i istražitelji su došli do konkretnih informacija o ljudima koji stoje iza kupovine. Ti stanovi se formalno vode na treća lica, ali su inspektori ušli u trag novcu.

“Poslednjih godina velika je ekspanzija kupovine nekretnina u Beogradu, ali i na Zlatiboru. Ogromne količine novca koje se zarađuju nezakonitim poslovima, ulažu se u Srbiju, kako bi se taj novac oprao i kako bi mu se izgubio trag. Istražitelji koji rade na tom predmetu došli su do konkretnih imena, među njima je i najmanje pet visoko pozicioniranih državnih funkcionera, za koje se sumnja da su kupovinom nekretnina, prali prljavo zarađen novac”, potvrđeno je Borbi u vrhu MUP-a Srbije.

Istraga se nastavlja, a istražitelji vjeruju da je sve ovo vrh ledenog brijega.

“Crna Gora je suviše mala da bi se u njoj zadržao toliki novac, pa je Srbija, a u poslednje vrijeme i Hrvatska, idealno tržište za pranje novca, zarađenog na nelegalan način”, kaže naš sagovornik.

2 Comments
  1. Bela vista komentariše

    Daj imena ili ne se.i.

    1. Vlada komentariše

      Evo sve trče da tebi daju imena

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.