Kum Ratko Knežević pohvalio Mila: Nazivao ga mafijašem i švercerom, a sada mu daje podršku da se obračuna sa SPC!

7

Nekadašnji kum Mila Đukanovića, biznismen Ratko Knežević podržao je predsjednika DPS-a u obračunu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Knežević je godinama unazad optuživao Đukanovića da je mafijaš i švercer, ali je očigledno da ih sada ponovo spaja obračun sa SPC i Srbima u Crnoj Gori.

“Mi smo se-javna je to stvar-razišli, po nekim pitanjima, u prošlosti, i to žestoko, ali se ovdje potpuno slažemo. Bravo Đukanoviću. Ne opstaje država Crna Gora sa tuđom crkvom na svojoj teritoriji. Sve što je bilo crnogorsko prije 1918, mora opet nositi predznak crnogorskog. Sve ostalo je manipulacija i prevara”, napisao je Knežević na FB profilu.

Skrinšot statusa Ratka Kneževića

Ratko Knežević, bivši bliski saradnik premijera Crne Gore Mila Đukanovića, optuživao je javno Đukanovića i srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta da su bili organizatori „duvanske mafije”, koja je od tog posla zaradila milijarde dolara! Knežević je tvrdio da je Đukanovićev i Canetov „duvanski kartel” odgovoran i za brojna ubistva, između ostalih i Vanje Bokana, Radoslav Stojičića Badže, Jusufa Juse Bulića, Duška Jovanovića i Iva Pukanića!

Knežević je tada u intervjuu podgoričkim „Vijestima” kazao da je posao sa švercom cigareta počeo u vrijeme pod sankcijama bivše SRJ, ali da je nastavljen i posle ukidanja blokade 1995. i da je ubrzo postao „jedan od najvećih biznisa u regionu, pa i u cineloj Evropi”! On je otkrio da je po izvještajima američkih i evropskih bezbjednosnih agencija ovaj posao u 1999. i 2000. iznosio nekoliko milijardi dolara godišnje! Knežević je tvrdio da je Đukanović uspio da istovremeno bude predsjednik i premijer države i vođa najvećeg ilegalnog biznisa u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

 

7 Comments
 1. Indigo komentariše

  Ponestalo para raaaaatku, oklen iz guzice pa se uvlaci u guzicu jope’. Valja probat s milom opet,ali uzalud moj ratak .. svak te provalio.Od mila mozes dobit jedino qurac od ovce

  35
  6
  1. flamantes komentariše

   Indigac ne pominješ crkve?

   7
   1
   1. Anna komentariše

    Ne bleji flamentas no uči istoriju a ne da si kratkouman ka milaš i ratak što mu se čepi opet

    15
 2. Povijanin komentariše

  Flamantes je botina teska – i na antenam je vrlo destruktivno aktivan 🙂

  2
  1
 3. Mina komentariše

  Dva stara drugara,isti su.

  16
  3
 4. Vasilije komentariše

  Lunja ovaj Ratko. Da bar vreći nešto u branši kojoj pripada?Da je bar kao milas,Šarić,Zindovic,Micunovic…On je najveća pometina od te branše.

  20
  2
 5. Titos komentariše

  Obojica ce u corku brzo!

  7
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.