Kućni ljubimci na ovim vrućinama, dobili ventilator za rashlađivanje

0

Proizvođač odjeće iz Tokija udružio se sa veterinarima da bi napravio nosivi ventilator za ljubimce, u nadi da će privući nervozne vlasnike pasa ili mačaka kojima je vruće po ljetnjem vremenu, prenosi Rojters.

Uređaj se sastoji od ventilatora teškog 80 grama, koji radi na baterije, prikačen je na odijelce i izbacuje vazduh oko tijela životinje, piše Rojters.

Rei Uzava, predsjednica proizvođača odjeće za mame i trudnice Sweet Mommy kaže da je bila motivisana da to napravi nakon što je vidjela svoju čivavu izmorenu svaki put kada izađe u šetnju po ljetnjim vrelinama.

“Ove godine gotovo da nije bilo kišne sezone, tako da su vreli dani došli rano, i u tom smislu mislim da smo stvorili proizvod koji je pravi za tržište”, kaže ona.

Nakon kraja kišne sezone u Tokiju krajem juna, japanska prijestonica pretrpjela je najduži toplotni talas sa temperaturama do 35 stepeni koji je trajao devet dana.

“Obično koristim pakete leda da pomognem psu da se ohladi. Ali, mislim da je lakše šetati psa uz ovaj ventilator”, kaže Mami Kumamoto, vlasnik minijaturne pudle po imenu Puding i terijera po imenu Mako.

Uređaj se pojavio početkom juna i Sweet Mommy je dobio oko 100 porudžbina ovog proizvoda, kaže Uzava. Dolazi u pet različitih veličina i košta oko 74 dolara.

(CDM)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.