Kuč: Nijesam utajila porez, podnijeću krivične prijave protiv onih koji iznosne laži

2

Krivična prijava koja je protiv mene podnesena krajem januara 2021. godine, podmukli je pokušaj pojedinaca iz Poreske uprave i Uprave policije, da kroz političko podmetanje napreduju u službi, a sve u sprezi sa novinarom Vijesti Vukom Lajovićem i Nemanjom Vukotićem protiv kojih ću podnijeti krivične prijave zbog udruživanja i iznošenja grubih neistina i gnusnih laži, u cilju moje lične i profesionalne diskreditacije, saopštila je Snežana Kuč, članica Glavnog odbora DPS i odbornica u Skupšini opštine Budva.

Preduzeće čiji sam bila vlasnik nije utajilo nikakav porez, već je uredno izvršavalo knjigovodstvene i sve druge obaveze, i iste izmirivalo u skladu sa zakonom. Ova činjenica je konstatovana zapisnikom policijskog inspektora, pred kojim sam blagovremeno dala izjavu i priložila original uplatnice poreza i listing Poreske uprave na kojem se jasno vidi da su porezi i doprinosi izmireni, sa pretplatom od 462,00 evra. Posjedujem i zapisnik poreskog inspektora gdje prije zatvaranja preduzeća piše “da je pravno lice u svemu postupalo u skladu sa zakonskim propisima, jer se svi ulazni i izlazni računi odnose na poslovne svrhe i pravilno su primijenjene poreske stope…”.

Da dalje ne zamaram javnost, na kraju želim da obavijestim zainteresovane da ću protiv svih organizatora ove hajke podnijeti krivične prijave a ovim putem im poručujem da se više ne igraju mojim imenom i prezimenom, i da prestanu da iznose gnusne neistine”, kazala je Kuč.

Podsjećamo, iz Uprave policije je ranije danas saopšteno da je budvanska kriminalistička policija je podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv S.K. (51) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

 

 

Osumnjičena je, kako je saopšteno, na taj način umanjila poresku obavezu u iznosu od 117.480 evra.

2 Comments
  1. Bozo komentariše

    Stoga si se ti bila zdala da barjacis po Budvi sa leptiricom Andjom,bilo ti vjerovatno obecano da ce ti to bit otpisano,Podnese prijavu da vidimo to vase cuveno postenje,a veliki si patriota Snezo veliki,zaludu si se ogrtala drzavnom zastavom moraces vrtat pare

    10
  2. Savan komentariše

    Ne no je moja pokojna baba utajila porez

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.