Kuburović: Prištini proslijeđen izvještaj o ubistvu Ivanovića

Kuburović: Prištini proslijeđen izvještaj o ubistvu Ivanovića

Ministarstvo pravde Srbije proslijedilo je Prištini opsežan izvještaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja osoba u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

To je izjavila ministarka pravde Srbije Nela Kuburović.

Ona je na TV Pink rekla da je to urađeno na osnovu posljednjeg zahtjeva iz Prištine da se saslušaju određene osobe u vezi sa istragom o ubistvu lidera kosovske Građanske inicijative SDP.

“To upravo govori da je Beograd i dalje spreman na saradnju i da odgovori na sve zahtjeve koji dolaze iz Prištine. Takvu dvosmjernu komunikaciju od strane Prištine nemamo”, dodala je Kuburovićeva.

Ona je navela da, nažalost, nije došlo do uspostavljanja bližih odnosa i saradnje u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića jer je, kaže, Priština u startu odbila zajedničko sprovođenje istrage, te da vjeruje da je to upravo jedan od razloga zašto nema konkretnijih rezultata u predistražnom postupku.

“Da su nam bili dostupni odmah u trenutku svi podaci koje je tražilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal po našim zahtjevima za međunarodnu saradnju koji su poslati još u januaru i februaru prošle godine vjerujem da bi danas bili uspješniji rezultati istrage”, rekla je ministarka.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *