Mladen Mikijelj

Krunić: Bitno je za nas da Budrak sada riješi probleme sa vizom nego kad budu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

0

Odbojkašice Crne Gore ušle su u drugu sedmicu priprema za CEV Srebru ligu. Selektor Milorad Krunić je od starta nametnuo jak ritam. Naše djevojke su protekle sedmice imale samo jedan slobodan dan, a kormilar najavljuje da će slično biti i ove nedjelje.

Slijedi finiširanje priprema za Srebrnu ligu. Napravićemo u ovoj sedmici dva slobodna jutra kako bismo malo osvježili cure pred prvi turnir“, rekao je Krunić.

Crnogorke će prvi turnir Srebrne lige odigrati predstojećeg vikenda u dvorani “Verde”, gdje i sprovode pripreme. Rivali će im biti Farska ostrva i Gruzija.

Očekuje nas dvije utakmice sa protivnicima sa kojima smo igrali prethodnih godina. Očekujem da protiv Farskih ostrva upišemo sigurnu pobjedu i ujedno sakrijemo neke detalje iz igre za narednog rivala. Prošle godine smo Gruziju oba puta pobijedili maksimalnim rezultatom. Gruzijci su međutim najavili da će sada biti pojačani sa Anom Kaladze, koja godinama nastupa u Ligi šampiona. Biće pravi izazov suprostaviti se Gruziji u takvom sastavu, pogotovo jer nemamo snimke na kojima možemo vidjeti kako izgleda njihova igra sa Anom, pošto dva ljeta nije igrala za reprezentaciju“.

Krunić je poručio da je bez obzira na sve, cilj Crne Gore jasan.

Dvije pobjede bile bi dobar zalog za drugi turnir u Portugalu. Daćemo sve od sebe da se što bolje spremimo“, dodao je Krunić.

Naše odbojkašice će u Portugalu, od 24. do 26. maja igrati sa domaćom selekcijom i Islandom. Treći turnir prvobitno je bio planiran od 31. maja do 2. juna u Bosni i Hercegovini, međutim nakon što je selekcija domaćina otkazala učešće u CEV Srebrnoj ligi, sve utakmice sa njom računaće se službenim rezultatom u korist protivnika. Četvrtog vikenda odbojkašice Crne Gore biće slobodne, kao i Portugal, Mađarska, Letonija, Gruzija, Island i Luksemburg. Dvije najbolje reprezentacije nakon četiri odigrana turnira igraće dvomeč finala, 13, odnosno 16. juna.

Krunić je danas odredio sastav za Srebrnu ligu. U odnosu na prethodni spisak nema imena Katarine BudrakViktorije Čoković i Ksenije Krunić.

Kaća je otišla u Francusku, gdje rješava vizu za sledeću sezonu. Jako nam je bitno da to riješi u ovom periodu kako bi mogla da odradi kompletne pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ona će nam se priključiti čim završi papirologiju. Mlađe odbojkašice, Krunić i Čoković smo pozvali na pripreme da vidimo koliko mogu. Uvjerili smo se u njihove kvalitete i dali im upute na čemu trebaju da rade. Njih dvije ostaju dio reprezentacije u slučaju ako se, ne daj Bože, neka od ovih cura povrijedi. Svakako da ćemo računati na njih u narednim akcijama“, zaključio je Krunić.

RASPORED TURNIRA U PODGORICI

Petak

18.00h Farska Ostrva – CRNA GORA

Subota

18.00h Gruzija – Farska Ostrva

Nedjelja

18.00h CRNA GORA – Gruzija

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.