Krstoviću produžen pritvor, optužnica protiv još šest lica

0

Podgoričaninu Igor Krstović (38), pripadniku „škaljarskog klana“, produžen je pritvor, saopšteno je iz Specijalnog državnom tužilaštva.

SDT je podnijelo juče specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv još šest lica: U.D., A.K., L.V., A.S., B.D. i S.A.

Oni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, izazivanje opšte opasnosti, tri krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dva krivična djela pranje novca i produženo krivično djelo pranje novca.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima B.D. i S.A., pored Krstovića, produžen pritvor, a da se okrivljenima U.R., A.K., L.V., i S.A., sudi u odsustvu.

Podsjetimo, Krstović je uhapšen krajem marta zbog sumnje na stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje narkotika, pranje novca i nedozvoljeno držanje oružja.

Specijalni tužilac mu je odredio pritvor nakon saslušanja, tokom kojeg je Krstović negirao krivicu.

Uhapšeni Krstović je bio na potjernici Interpola Podgorica od prošle godine, a lociran je i uhapšen u Budvi 26. marta.

U saopštenju se tada navodilo da se radi o visokorangiranom pripadniku kriminalne grupe koja je aktivnosti sprovodila na teritoriji Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.