Krivokapić: Veljović zna ko izaziva mržnju u Pljevljima

0

Povodom događaja u Pljevljima, najoštrije osuđujemo pokušaje odlazeće vlasti da zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruše međunacionalne i međukonfesionalne odnose, rekao je Zdravko Krivokapić, nosilac liste “Za budućnost Crne Gore“.

“Očigledan je rukopis Đukanovićevih službi, koje su na istovjetnoj matrici održavale vlast svih prethodnih godina. Podsjećamo da su to isti akteri i iste službe koje su devedesetih vršile protjerivanja i represiju nad bošnjačkim i albanskim stanovništvom koje sad navodno štite. Posebno ističemo odgovornost Veselina Veljovića u tom kontekstu, kao i u ovim događajima. Tražimo da policija hitno označi počinioca. U prethodnom periodu, policija je po hitnom postupku, nezakonito hapsila desetine ljudi zbog fejsbuk statusa, tako da očekujemo makar sličan nivo ”efikasnosti” i u ovom slučaju.

Veselin Veljović izvjesno zna ko je počinilac ovog gnusnog djela izazivanja međunacionalne i međuvjerske omraze, a to slijedi i na osnovu informacija koje nam obezbjeđuju časni pripadnici Uprave policije.

S obzirom na to da je počinilac iz iste strukture kao Veljović, sigurni smo da će zvanično ostati ”nepoznat”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.