Krivokapić: Srbija nije neprijateljska država Crnoj Gori

8

Niko ne može da kaže da je Srbija neprijateljska država Crnoj Gori, poručuje lider pobedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore„ Zdravko Krivokapić nakon uzavrele atmosfere i tzv. patriotskog skupa pristalica DPS-a u Podgorici.

„Očekujem da će posle formiranja nove vlade, bez obzira na politiku podjela koju je do sada vodila vladajuća DPS, odnosi Srbije i Crne Gore u budućnosti biti potpuno prirodni i prijateljski“, kaže Krivokapić za Tanjug i podseća da „svi u Crnoj Gori imaju prijatelje, rođake i kumove u Srbiji“.

On je tako prokomentarisao poruke koje su se mogle čuti na skupu u nedelju, poput: „ne damo državu“ i „nije ovo Srbija“.

Na pitanje šta je dovelo do tolike mržnje prema Srbiji i Srbima, koja se mogla osetiti na skupu u Podgorici, Krivokapić kaže da je kreator takve politike upravo onaj ko je do sada vladao.

To je neprimereno i to hoćemo da ispravimo i zajedno sa svima stvorimo dobrosusedski odnos, naglasio je lider najjače opozicione koalicije:

„To mora da bude na uzajamnoj saradnji i poštovanju i da niko nikoga ne ugrožava, kao i da svima bude jasno da ne postoji ni projekat „velike Srbije“, niti „velike Albanije“, koji se može desiti na prostoru Crne Gore“.

Kada je reč o Zakonu o slobodi veroispovesti, kaže da će biti preispitani svi diskriminatorski zakoni, a među prvima biće preuređen i doveden na meru koju zaslužuje upravo taj zakon.

Kreator politike mržnje prema Srbiji i Srbima koja se mogla osetiti na skupu u Podgorici, prema Krivokapiću je upravo onaj ko je do sada vladao.

„Postoji šest zakona, koji su svi diskriminatorski i mi ćemo vjerovatno u tom jednom paketu mjera doći do onoga što je odnos zakona i ustava i zakona i zainteresovanih strana, a ne kao sada da zakon bude diktat koji neko mora da sprovodi. Zakon treba da bude urađen tako da predstavlja najbolje rješenje za sve zainteresovane strane“, rekao je Krivokapić.

8 Comments
 1. Buka komentariše

  Naravno da nije.postovani profesore..ipak za prijateljstvo trebaju oba prijatelja..cestitke za najavu ciscenja tajkunskih lopinjanja,od svog dvorista..hrabro i cestito..narod crnogorski je uz Vas…

  12
  4
 2. Darko komentariše

  Ne nego prijateljska !!! Ko da nemamo glave i ko da smo curke !!!!!
  Ajde profo spavaj popio si malo

  9
  21
  1. Кнез Васојевић komentariše

   Ти јеси провјерено

   3
   1
 3. Traktorist komentariše

  Automitropolitu đe je tvoj spisak, imal nečije đece, ako ima čija li su?

  1
  12
 4. To je to komentariše

  Nije Srbija ali jeste njihovo rukovodstvo i to uvijek kroz istoriju pokušavali od cg napraviti srpsku oblast.. Pa su sada angažovali zločinca Rista.. Ali neće uspjeti

  4
  14
  1. Кнез Васојевић komentariše

   Ај не млати

 5. Q komentariše

  168 stanova se trazi na Dedinju i Vracaru od strane “patriota” u mrskoj Srbiji. Pa oni postadose obozavaoci Srbije prije svih ,e kukala nam majka montenegrini Slavka Perovica jel va otrovao a DrPS dotukao u mozak.

  6
  2
 6. Traktorist komentariše

  Đe je drile, duva sotonjati ili sotonjara njemu

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.