Krivokapić: Pripadnost organizaciji, naciji ili vjeri neće biti kriterijum za rad u državnim organima

4

Zapošljavanje u javnoj upravi biće spovedeno u skladu sa načelom kompetentnosti kandidat. Pripadnost bilo kojoj organizaciji, naciji ili vjeri ne smije i neće biti jedan od kriterijuma za rad u državnim organima, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je naglasio da je Vlada u skladu sa zakonom, nadležna za proces imenovanja i postavljenja visoko-rukovodnog kadra u organima državne uprave, kao i u većini drugih institucija javnog sektora.

“To je programski definisan cilj ove Vlade od kojeg nećemo odstupiti. Ovo znači da ćemo osigurati da se na ključnim pozicijama, u javnom sektoru, bira kvalitetan kadar, uz poštovanje svih zakonskih rješenja.  Shodno pozitivnim propisima, sprovešće se transparentni javni konkursi čiji cilj će biti selekcija najkvalifikovanijeg i najstručnijeg kadra”, naceo je on.

Prema Krivokapićevim riječima, odabrani službenici će pomoći  da imamo efikasniju javnu upravu i da se skoncentrišemo na upotrebu znanja i ekspertiza u zahtijevnim unutrašnjim i spoljno – političkim procesima, sa posebnim akcentom na proces pridruživanja Evropskoj uniji i obezbjeđivanje kvalitetnijeg života svih građana i građanki.

“Vlada ohrabruje sve stručne građane i građanke, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, da sa pažnjom prate objavljivanje konkursa za zapošljavanje u državnim organima, te da propoznaju pozicije koje bi odgovarale njihovim kvalifikacijama i u skladu sa tim participiraju u procesu selekcije”, naveo je predsjednik Vlada.

Takođe, kako dodaje, daje instrukciju svim članovima Vlade da, prije predlaganja Vladi vršilaca dužnosti za pojedine pozicije u institucijama javnog sektora, obave razgovor/intervju sa potencijalnim kandidatima i o tome sačine izvještaj.

“Taj izvještaj mora biti dostavljen Vladi uz svaki predlog za određivanje vršilaca dužnosti i mora sadržati razloge zbog kojih se daje određeni predlog. Napominjem da se predlog za određivanje vršioca dužnosti, uz koji ne bude dostavljen navedeni izvještaj, neće razmatrati na Vladi”, saopštio je Krivokapić.

4 Comments
 1. Marko komentariše

  Ne zamajavajte,nedate crnogorcima ni ljeba jest,fasisti tvoji,koje kao ne vidis premijeru.

  1
  15
  1. Krle komentariše

   Pominjes naciju a nazivas fasistom nekoga ko garantuje zaposljavanje bez obzira na naciju. Nisi bas upoznat sa pojmom “fasista”, zar ne?

 2. Rade komentariše

  Nešto se mijenja u ovom portalu. Počeo Dražen da piše i o aktivnosti vlade, a ne samo da objavljuje nebuloze prolupalog Meda.

  7
  4
 3. Q komentariše

  Ipak je onaj Djelosaj najpametniji,sve treba organizovati i podjeliti po zastupljenosti u broju stanovnika jer ce opet sve zauzeti patrijote i rozajski komiti ako je vjerovati tebi i crno bijelom Abazovicu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.