Krivokapić poziva na poštovanje mjera, a i sam ih krši

3

Na jučerašnjem Svetosimeonovskom saboru u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici kršene su mjere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Saboru su kako piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) prisustvovali i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, generalni sekretar Vlade Božidar Milonjić i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović.

Na fotografijama se vidi da okupljeni, uključujući i Krivokapića, ne nose zaštitne maske i ne poštuju distancu.

Mjerama Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa koje važe do 10. marta propisano je da su vjerske zajednice obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji:

 • Vjerske obrede uz prisustvo vjernika, u vjerskom objektu, obavljati uz obezbjeđivanje najmanje 10m2 prostora po osobi;
 • Vjerske obrede uz prisustvo vjernika na otvorenom obavljati uz obezbjeđivanje najmanje 4m2 po osobi. Obavezno je pridržavanje mjera koje se odnose na pravilno nošenje maske i održavanje distance od dva metra. Zabranjeno je adržavanje duže od 30 minuta.
 • Vjerske zajednice su obavezne da odrede jedno ili više lica koja će vršiti kontolu, prilikom održavanja vjerskih obreda. Naime, ta lica će kontrolisati da li osobe prilikom ulaska i boravka u vjerskim objektima nose zaštitne maske i poštuju mjeru minimalne fizičke distance.
 • Na ulasku/izlasku iz vjerskih objekta potrebno je obezbijediti sredstva za dezinfekciju ruku i jasno istaknuti obavještenje o broju osoba koje istovremeno mogu biti u vjerskom objektu. Takođe istaknuti obavještenja o obaveznom nošenju maske, uz neophodnu fizičku distancu od najmanje 2m.
 • Zabranjeno je dodirivanje ili bilo kakav fizički kontakt sa predmetima od zajedničke upotrebe.
 • Vjerske zajednice su obavezne da aktivnosti, kad god je to moguće, prenose putem radio ili TV programa, ili na drugi način, koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskim aktivnostima bez odlaska u vjerske objekte.

 

3 Comments
 1. Milan komentariše

  slika se Joanikije sa Krivokletnikom po Nikšiću, slika se po Podgorici…. oj vladiko, eda li ovaj izdajnik konači kod tebe, opasno ti se pod skute uvukao… Živa romantika kako ste se vas dvojica slizali… Bez sve šale, nije li te sramota!?

  1. LipaLipa komentariše

   … Milane, … jabuko sa grane, trula. … lijepo ni je sto si bot, potkupljen … promovises “svijet” vucko/manda/ milan, … treba Jonikije da pita mandu, tebe, sa kime da proseta, … kome poverenje da ukaze, radost podijeli, … na koljenice, spricer, sa mandom da ode, … bez sale, sramota je tako kao ti, Milane jabuko, trula, … aj’ zdravo, …

 2. Realan komentariše

  SVI KRSE I LICEMJERNO JE MEDJUSOBNO OPTUZIVANJE.MEDJUTIM KRIVOKAPIC JE 1 COVJEK VLADE I NEBI SMIO OVO SEBI DA DOZVOLI ALI…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.