Krivokapić pošao u Hrvatsku, pa negira genocid u Jasenovcu: Širi teorije zavjere, tvrdi da Srbija izvozi nemir u regionu

0

Aktuelna vlast Crne Gore donošenjem rezolucije o Jasenovcu obavlja prljave zadatke vlasti u Beogradu, rekao je u bivši predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

Krivokapić je na marginama Dubrovnik Foruma širio teorije zavjere, te proglasio vlast u Podgorici „trećom vladom Crkve Srbije“, naglasivši kako je „Crna Gora više nego ikad zavisna o Beogradu i o srpsko-ruskom svijetu u najgorem značenju tog termina“.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić predložio je da se na dnevni red danas uvrsti predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

Krivokapić smatra kako Podgorica time „obavlja prljavi zadatak za srpsku volju“, naglasivši kako Crna Gora nije donijela „rezoluciju o srpskoj aneksiji Crne Gore, o Božićnom ustanku koji je proporcionalno stanovništvu imao višestruko više žrtava nego Hrvatska u Domovinskom ratu, kao ni o bijegu srpske vojske dok joj je Crna Gora čuvala leđa na Mojkovcu, čime je Srbija uništila državnost Crne Gore“.

„Umjesto tih rezolucija, mi usvajamo rezoluciju o Jasenovcu, te je jasno da je to način da se otvori novi front s Hrvatskom na želju srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića pod čijom vlašću Srbija nije donijela takav dokument. Aktuelna vlast u Beogradu vrši najveću pljačku Srbije u istoriji te države, rekao je Krivokapić, pa za kraj dodao:

„Izvozi se nemir u regionu da bi se pod tim nastavila velika pljačka Srbije“, pa i regije“, zaključio je Krivokapić, prenosi agencija Hina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.