Krivokapić odgovorio Demokratama: Neznanjem, lošim namjerama i napadima donijeli ste podjele u opoziciji

1

Odgovarajući na optužbe lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, da je on kriv za sve što se desilo u Kotoru, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić kaže da se može sa njim složiti u jednom – da im nikada nije bilo mjesto za istim stolom.

Bečić je prije dva dana rekao da je, nakon predaje Kotora DPS-u, krivicom SDP-a, opoziciji potrebno pročišćavanje. On je tada u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da njegova partija, zbog izigranog povjerenja, neće sarađivati ni sa novim liderom SDP, dodajući da se ono ne može povratiti jednom kadrovskom promjenom i u kratkom periodu.

“Oni su obmanuli komesara EU, oni su priliku koju smo im obezbijedili da se sretnu sa poptredsjednikom Amerike i da formiramo građansku opoziciju, porušili. Napali su sve u opoziciji, i ja ne pamtim, a pamtim kompletni opozicioni život u višepartizmu, da je neko toliko donio podjela, i progona u opoziciji. Jednostavno kombinacija neznanja i loše namjere, gdje je osnovna poruka, tragična poruka, što gore u opoziciji, i što gore u državi, njima bolje. I to je politika destrukcije, a ne politika građenja i stvaranja”, istakao je Krivokapić.

On bez obzira na sve što se dešava u opoziciji, vjeruje u uspjeh građanskih protesta koje je pokrenuo pokret “Odupri se”.

“Oni neće ugasnuti, jer nažalost, nepravda je sve veća, nemaština raste, raslojavanje je sve očiglednije. Vidjeli ste u Evropi izađe hiljadu ljudi u Beču, i padne čitava vlada. U Crnoj Gori koja je desetostruko manja, izađe desetine hiljada građana, kovertiraju se izbori, a zaboravili smo da je mnogo veće koverte jedan bivši poslanik DPS objavio, samo u Budvi nekolika miliona. Ova, nepravda se ne može trpjeti, i ja vjerujem u volju građana Crne Gore za slobodom, a tim i u proteste, i ukupnu priliku, da kroz vladu građanskog jeidnstva, obezbijedimo normalne, neću reći poštene i fer izbore”, rekao je Krivokapić.

On zbog svega što se dešavalo u Kotoru odlazi s čela SDP-a na narednom Kongresu, a kaže da još nijesu odlučili ko će biti kandidat za novog lidera.

Dodao je da će kolektivnom odlukom doći do jednog kandidata.

Krivokapić je, povodom Dana nezavisnosti, tradicionalno posjetio mauzolej na Lovćenu i ponovio da je prije 13 godina vraćena država ali još nije sloboda svim građanima.

“Nezavisnost smo izborili da bi Crna Gora bila jedna, a ne da bi jedna partija vladala. Da bi socijalna država bila jedna , a ne da bi tajkuni njome vladali. Koliko se okupimo oko slobode i pravde, toliko će Crna Gora biti slobodna, sigurna i prosperitetna, u suprotnom, Crna Gora će ići u nezivjesnost. Ovo je sve više imanje, a sve manje država”, poručio je Krivokapić.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Mnogo je zlo sto si postojao i sto postojiš na političkoj sceni Crne Gore Krivokapicu!Eutanazija SDP je izvjesna a face Bog da se isto desi i sa ovim Brajovicevim okotom!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.