Krivokapić-Mitrović: Prostorno-urbanistički planovi se ubuduće neće raditi isključivo prema željama investitora

1

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovarao je u svom kabinetu s ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratkom Mitrovićem i njegovim timom.

Na sastanku je potvrđena odlučnost da se prilikom planiranja budućih zahvata u prostoru neizostavno vodi računa o ekološkim standardima u svim područjima zaštićenim na internacionalnom i nacionalnom nivou.

Takođe, istaknuta je potreba za koordinisanim radom ministarstava u sastavu Vlade Crne Gore, kako bi se sve razvojne aktivnosti zasnivale na najboljim planskim rješenjima i strategijama, što podrazumijeva multidisciplinarni i interdisciplinarni pristup svim temama od značaja za razvoj.

Tokom razgovora naglašeno je da važeća i buduća planska dokumentacija, mora biti usklađena sa realnim kapacitetima nosivosti prostora i imperativom njegove integralne zaštite, što je osnovni preduslov održivog razvoja Crne Gore.

Poručeno je da se planovi ubuduće neće raditi nekritički i isključivo prema željama investitora. Umjesto toga, planska rješenja će se zasnivati na strogom poštovanju svih zakonskih procedura i optimalnom odnosu između razvoja i zaštite, koji će se određivati na bazi temeljnih analiza potreba i stvarnih mogućnosti.

U susret 30-godišnjici donošenja deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori razgovaralo se o modalitetima obilježavanja jubileja, kao i o tome da se tokom ove godine organizuje niz manifestacija i manjih projekata koji bi bili dio planiranog programa.

1 Comment
  1. trn komentariše

    Ljudi dobijaju otkaze,porodice na rubu egzistencije glad na pomolu a Krivokapic lupa lu ga lupa i nista ne preduzima.Koliko se da shvatiti sve sto radi ovaj covjek je da obnivi i stvori novi DPSpod svojom komandom do narednih izbora.Veceg antihrista od njega Crna gora nije imala.

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.