Krivokapić i Lekić: Glasajte za talas neizbježnih promjena

0

Llideri Građanskog saveza za promjene Ranko Krivokapić i Miodrag Lekić, pozvali su građane Podgorice da 27. maja izađu na izbore i da glasaju “za talas neizbježnih promjena”.
“Navikavanje na život u “zarobljenoj državi” je najveća pobjeda autokratije. Svaka velika promjena u istočnoj Evropi – mirna revolucija, morala se prvo desiti u Glavnom gradu. Izbor je jasan, neizbježne promjene ili pretvaranje Podgorice u imanje, a ne grad slobodnih ljudi. Koliko god unutrašnja politika male zemlje bila nastavak gravitacije većih regionalnih i međunarodnih sistema, niko drugi nego samo mi građani možemo donijeti promjene. Samo mi slobodni ljudi, koji su ponosni dostignućem predaka i odgovorni prema potomcima, možemo vratiti Ustav i zakon na prijesto nove Podgorice i Crne Gore”, navodi se u proglasu koji potpisuju Krivokapić i Lekić.
Navode i da “slobodni građani Glavnog grada” bolje od drugih mogu vidjeti kako od polusvijeta nastaju tajkuni.
“Kako pozajmljena imena – sakrivenih premijera i gradonačelnika, postaju vlasnici života vaše djece. Kako zaposlenje, umjesto osnovnog ljudskog prava, postaje poniženje. Kako najgori postaju najvažniji. Točak istorije može zaglibiti, ali nikad nije stao. Ova vlast nema budućnost ali od vašeg glasa zavisi da li će se agonija produbiti ili krenuti ozdravljenje. Podgorica može postati slobodan grad već ove nedjelje”.
Ističu da su svjesni “da je ta pobjeda tek početak”.
“Početak okupljanja svih progresivnih snaga oko dugoročnog plana razvoja Glavnog grada i države. Ako su od ratom srušene Podgorice naši đedovi mogli napraviti bogati Titograd, možemo i mi napraviti od zarobljenog grada – evropsku Podgoricu. Slobodnih građana je više ako izađu 27. maja i glasaju. Ko ne glasa, nenamjerno, produžuje život autokratiji. Vrijeme za demokratske promjene davno je došlo, a mi to posljednji treba da uradimo u Evropi. Učini što je do tebe – glasaj u nedjelju za talas neizbježnih promjena”, navodi se u proglasu Krivokapića i Lekića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.