Krivokapić: Demokrate su crnogorski radikali!

4

Formiranje tehničke vlade je neizbježan politički proces bez kojeg neće biti poboljšanja ni na ekonomskom, ni na političkom planu u Crnoj Gori, smatra aktuelni lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić. Nazivajući Demokrate crnogorskim radikalima, koji izigravaju ekskluzivu, on je rekao kako očekuje da će sve ozbiljne političke snage u zemlji ponovo sjesti za pregovarački sto.

Nesnalaženje opozicije, prema riječima lidera SDP-a, glavna je prepreka da već sada dođe do formiranja tehničke vlade.

“Na važnim zapadnim političkim adresama DPS-u je sugerisano da bi trebalo da prihvate tehničku vladu još u ranim mjesecima ove godine”, kazao je Krivokapić u intervjuu za Portal RTCG.

Govoreći o tome da li je nakon svih političkih dešavanja u Crnoj Gori Sporazum o budućnosti otišao u političku prošlost, Krivokapić ističe kako vjeruje da je taj dokument siže svega onog što je uradio s parlamentarnim dijalogom, koji je 2016. godine doveo do prelazne vlade.

“On je siže toga, on je živ, jer je živa i potreba da se tako uradi u Crnoj Gori. Odnosi među liderima opozicije su manje važni, bitna je politička zrelost svih aktera, posebno u vlasti da ponovo otvorimo dijalog i u opoziciji da se uđe što prije u dijalog, inače ćemo imati odlagaje izbora, bojkot izbora, krizu koja se više neće moći kontrolisati”, upozorio je Krivokapić.

Na pitanje jesu li u tom kontekstu crnogorski politički lideri zreli da sjednu za isti sto, nakon poruka Demokrata da to neće učiniti zbog podrške SDP-a prilikom smjene Vladimira Jokića u Kotoru, kaže da demokrate nijesu nikad bile za stolom, te da su i “prošli put prvi dan izašli iza stola”.

“Njihova politika je ‘Što gore, to bolje’. Ja sam rekao da je njihova politika ‘Što gore u opoziciji, i što gore u državi’. Ja bi ih nazvao crnogorskim radikalima u mnogo čemu. Nije bitno, ko hoće doći će. Mislim da će sve najozbiljnije političke partije doći. Ako oni ne budu, vidjeli ste, oni su već u sukobu sa Unijom, a ne sa opozicijom, oni imaju vrjednosne, a bojim se i neke druge probleme, koji ih udaljavaju od ozbiljne politike“, dodao je Krivokapić.

Komentarišući nedavni Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori, rekao je da je on ipak najnegativniji koji je do sada iskazan. To je, kako je ocijenio, sinergija više stvari onog što vidimo na političkoj sceni Crne Gore – da nazadujemo u mnogim oblastima.

“Ali treba biti objektivan, ima Evropska unija (EU) interes da bude malo oštrija, jer time će dati malo sporiji, objektivniji ritam obavezama regiona, time i Crnoj Gori. U izvještaju ostaje ključna bolest koja najviše zavisi od nas i najlakše je možemo riješiti. Kaže se lijepo da bi Crna Gora mogla biti prva, ako riješi organizovani kriminal, korupciju i vladavinu prava, to najviše zabrinjava, a sve to najviše upravo od nas zavisi”, poručio je Krivokapić, uz ocjenu da će naša zemlja izgubiti lidersko mjesto ako ne uhvatimo pravo političko preslaganje.

4 Comments
 1. Prčanj donji komentariše

  Ako saopštenja SDP prvo prenese CDM i Borba jasan je kontekst i ko se dje svrstao. Bojim se da tu biračkog ćaea za SDP nema. No možda je to nečiji i cilj.

  1. CDM komentariše

   Debili, saopštenje za javnost se šalje svim medijima. Ne bira se kome će se poslati.

   1. Prcanj donji komentariše

    Naravno svima ali ga prvi munu oni kojim najviše politicki pase…da ugrabe. Inace CDM baš voli SDP ima nekoliko.

 2. Tisorav komentariše

  Ranko stari udbas. A sto je sdp? Crnogorska poltron stranka. Jedete mrvice sa dps stola. Sdp icestvuje u kradjama, korupciji… Da je srece i Ranjo bi bio u spuzu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.