Krivokapić: 2021. će biti godina socijalne pravde

0

Socijalni savjet je podržao povećanje minimalne zarade, saopšteno je danas iz Socijalnog savjeta.

Kako je saopšteno, juče je održana Prva vanredna sjednica Socijalnog savjeta Crne Gore uoči skupštinske rasprave o povećanju minimalne zarade.

Na poziv predsjednika Socijalnog savjeta Predraga Mitrovića, sjednici su prisustvovali predsjednik Skupštine crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

“Predlozi za izmjenu i dopunu Zakona o radu koji se tiču povećanja najmanjeg iznosa minimalne zarade će biti na dnevnom redu 18. februara”, navodi se u saopštenju Socijalnog savjeta.

Krivokapić je istakao da Socijalni savjet treba da bude mjesto uravnoteženja svih naših ciljeva.

“Ova Vlada će 2021. godinu proglasiti godinom socijalne pravde, a najvažnija je socijalna pravda, koja treba da stigne do svih porodica i svakog pojedinca. Odluke moraju biti dugoročne, a takve odluke se donose samo na osnovu analize činjenica i stanja, na bazi mogućnosti, a ne samo želja. Svakako je dobra poruka povećanje iznosa minimalne zarade, ali zakonodavac u konsultacijama sa Vladom i na osnovu preporuka socijalnih partnera treba da procijeni najbolji momenat”, rekao je Krivokapić.

“Ovo je samo jedan u nizu koraka Vlade Crne Gore kojima će se u narednom periodu truditi da odlučno sprovodi sve planirane mjere u cilju ostvarivanja ključnih prioriteta ekonomskog rasta i razvoja”, poručili su iz Socijalnog savjeta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.