Krivične prijave: Protivpravno zauzeli državno zemljište

Krivične prijave: Protivpravno zauzeli državno zemljište

Službenici Centra bezbjednosti Berane ke nadležnom tužilaštvu podnijela pet krivičnih prijava protiv Ž.M. i P.S. iz Podgorice, Ž.D. iz Plava i K.B. i S.M. iz Kosova zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivprvno zauzimanje zemljišta.

Sva gore navedena lica su bez prethodno pribavljene dokumentacije i saglasnosti državnih organa Crne Gore započeli izgradnju objekata na zemljištu koje je u vlasništvu države Crne Gore i na taj način izvršili ovo krivično djelo.

Podsjećamo da je krajem juna policija Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnijela dvije krivične prijave, jednu protiv A.G. iz Kosova a drugu protiv M.K. i M.K. iz Kosova zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta.

Službenci Centra bezbijednosti Berane u toku 2019. godine podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama devet krivičnih prijava protiv osam lica iz Kosova zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivravno zauzimanje zemljišta.

Nakon rušenja bespravno izgrađenih objekata operatvnim putem se došlo do sazananja da se na području opština Rožaje i Plava u pograničnom dijelu nastavlja sa gradnjom bespravno sagrađenih objekata, te je izvršena kontrolu spornih lokacija u saradnji sa službenicima Ministarstva održivog razvoja i turizma što je rezulitiralo podnošenjem krivičnih prijava protiv više lica nadležnim tužilaštvima.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *