Krivične prijave protiv tri osobe u Baru: Jedan ukrao novac iz pekare, drugom pronašli 15 grama marihuane dok je treći napao službeno lice

0

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su u Baru krivično procesuirali tri osobe od kojih je jedna lišena slobode.

Naime, krivično djelo krađa stavlja se na teret maloljetnom A.L. (17) koji je, kako se sumnja, 29. septembra oko 05.30 časova ušao u unutrašnjost jedne pekare i koristeći nepažnju zaposlenih, otuđio novac iz registra kase, te se udaljio sa lica mjesta. Protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga sumnjiči se N.H. (30).

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Baru, policijski službenici su izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi lice N.H. u mjestu Dobra voda i tom prilikom pronašli opojnu drogu marihuana ukupne težine 15,4 grama kao i vagu za precizno mjerenje.

Upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se protiv N.H. u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Napad na službeno lice u vršenju službene radnje je krivično djelo koje se na teret stavlja M.Z. (30) iz Bijelog Polja, stalno nastanjen u Baru koji je, kako se sumnja, 2. oktobra oko 02.30 časova zaustavljen kao učesnik u saobraćaju od strane saobraćajne patrole radi kontrole.

M.Z. je odbio da se podvrgne alkotestiranju, te zatim verbalno napao dva policijska službenika, nakon čega jednog od njih i fizički, nanoseći mu tom prilikom lakše tjelesne povrede.

Tužilac koji je upoznat sa događajem je naložio da se M.Z. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.