Krivične prijave protiv dvije osobe: Navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja

Krivične prijave protiv dvije osobe: Navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja

Policija u Podgorici podnijela je krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, a kojim djelovanjem je nanijeta šteta budžetu Crne Gore od 6.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

“U cilju suzbijanja sive ekonomije, u postupku kriminalističkih istraga i provjera zakonitosti poslovanja privrednih društava, koje se sprovode kroz projekat “Evazija”, policija je došla do sumnje da su A.A. (59) iz Tetova, državljanin Sjeverne Makedonije, vlasnika jednog privrednog društva iz Rožaja i protiv J.N. (51), vlasnika privrednog društva iz Podgorice, izbjegli plaćanje zakonske obaveze uplate poreza i doprinosa”, ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da su A.A. i J.N. pred ovlašćenim notarima u Podgorici ovjerili izjave sa lažnim sadržajem – da su njihova privredna društva izmirila sve obaveze prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, te su na taj način izvršili krivično djelo.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *