Krivične prijave protiv dva lica: Pronevjere od blizu pola miliona evra

0

Policija je u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv M.T. (66), odgovornog lica u pravnom licu „Doksat“, kao i protiv tog pravnog lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

Na osnovu poslovnih odnosa pomenutog pravnog lica sa više građevinskih firmi iz Nikšića, M.T. je, kao odgovorno lice u tom pravnom licu, kako se sumnja, u periodu od januara do juna 2017. godine podigao gotovinska sredstva na ime materijalnih troškova, a od čega nije uplatio iznos od 53.415 eura koji se odnosi na PDV kao ni iznos od 176.262 eura koji se odnosi na neplaćen porez na dohodak fizičkih lica i doprinose.

Sumnja se da su M.T. i pravno lice „Doksat“ nanijeli štetu Budzetu Crne Gore u iznosu od 229.677 eura.

Službenici policije su u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv M.J. (28), državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Kao osnivač i izvršni direktor jednog rivrednog društva iz Podgorice , M.J. je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je ovjerio i potpisao izjavu u kojoj je naveo da su izmirene sve obaveze koje je to društvo imalo prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako je znao da su podaci u Izjavi neistiniti, a zatim je upotrijebio kao pravu i istinitu prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije.

Na taj način M.J. je pričinio štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od 195.907 eura.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.