Krivične prijave protiv državljana Srbije: Žena oštetila budžet za 60.000 evra, muškarac doveo u zabludu policiju

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar, u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva lica, državljana Republike Srbije.

Naime, službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv B.T. (60), zbog sumnje da je izvršila krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

„Ona je kako se sumnja, u mjestu Skala, u Baru, u martu ove godine, na jednoj katastarskoj parceli započela građenje objekta bez prijave građenja i potrebne dokumentacije, što je i utvrđeno kontrolom od strane Urbanističko-građevinske inspekcije koja je o navedenom sačinila zapisnik o inspekcijskom pregledu i donijela Rješenje o obustavi radova. Osumnjičena je izbjegla plaćanje poreza i drugih dažbina čime je nanijela štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 evra“, saopštili su iz Uprave policije.

Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv lica D.B. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Pomenuto lice, prilikom izvršene kontrole prisustva alkohola u organizmu, nije imalo kod sebe identifikacioni dokument, te je policijskim službenicima dao netačne lične podatke i iste doveo u zabludu prilikom sačinjavanja zapisnika i prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, zaključili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.