Krivične prijave protiv 23 lica: Lažnim podacima oštetili budžet za preko 200.000

0

Službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima centara bezbjednosti Podgorica, Berane, Nikšić, Herceg Novi i Pljevlja, u nastavku aktivnosti u okviru plana Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje, u okviru operativnog plana „Evazija”, a u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, podnijeli nadležnim tužiocima u u ovim gradovima 20 krivičnih prijava protiv 23 lica zbog osnovane sumnje da su nezakonitostima pričinila materijalnu štetu Budžetu u iznosu od ukupno 223.950,13 evra.

Državnim tužiocima u ovim gradovima su, zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja ili krivično djelo falsifikovanje isprave, krivične prijave podnijete protiv: S.K. iz Podgorice, osnivača firme „Taramont“ d.o.o. Podgorica; T.M. iz Podgorice, osnivača firme „MMB Commerce“ d.o.o. Podgorica; M.Š. iz Danilovgrada, osnivača firme „Nerro azzuri“ d.o.o. Danilovgrad; R.M. i J.M. iz Berana, osnivača firme „Zvezda Comerc“ d.o.o. Berane; S.L. iz Berana, osnivača firme „Las – company“ d.o.o. Berane; R.D. iz Rožaja, osnivača firme „D&A Trans export import“ d.o.o. Rožaje, I.D. i M.D, osnivača firme „Dendopromet“ d.o.o. Rožaje, S.P. iz Rožaja, osnivača firme „LCW“ d.o.o. Rožaje; S.K. i N.K. iz Rožaja, osnivača firme „Ingrus comerc“ d.o.o. Rožaje; V.K. iz Nikšića, osnivača firme „Ram commerce“ d.o.o. Nikšić; V.P. iz Nikšića, osnivača firme „Raul com“ d.o.o. Nikšić; M.Š. iz Herceg Novog, osnivača firme „Bono“ d.o.o. Herceg Novi; M.N iz Herceg Novog, osnivača firme „HN-Mirelli“ d.o.o. Herceg Novi; M.B. iz Herceg Novog, osnivača firme „Vrbica“ d.o.o. Herceg Novi, D.V. iz Herceg Novog, osnivača firme „Vodovar“ d.o.o. Herceg Novi; S.U. iz Pljevalja, osnivača firme „Unko-prom“d.o.o, sa sjedištem u Pljevljima; S.G. iz Pljevalja, osnivača firme „Ukras univer“ d.o.o, sa sjedištem u Pljevljima; D.M. iz Nikšića, osnivača firme „Inspirit“ d.o.o, sa sjedištem u Nikšiću; A.P. iz Herceg Novog, osnivača firme „Ap-Sara“ d.o.o, sa sjedištem u Herceg Novom i T.V. iz Herceg Novog, osnivača firme „Bovet“ d.o.o, sa sjedištem u Herceg Novom.

Ova osumnjičena lica su, kako se sumnja, u svojstvu osnivača i izvršnih direktora privrednih društava, navela notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znala da su podaci u izjavama neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebila kao prave prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 223.950,13 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.