Krivična prijava protiv vojnika Marije Dragnića zbog vrijeđanja Srba i mitropolita Amfilohija

1

Više državno tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv vojnika Matije Dragnića iz Nikšića, pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), protiv kojeg je advokat Dalibor Kavarić podnio krivičnu prijavu, zbog, kako je naveo, osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, piše Dan.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, 12. februara formiran je predmet protiv M.D. zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Tužilaštvo je od Uprave polici je zatražilo prikupljanje obavještenja radi provjere navoda predmetne prijave”, saopštila je državni tužilac Lepa Medenica.

Iz tužilaštva ukazuju da svim korisnicima koji prenose ili preuzimaju objavljenu informaciju o predmetima u kojima su lica prijavljena, osumnjičena, okrivljena ili optužena za krivična djela, Više državno tužilaštvo u Podgorici skreće pažnju na pretpostavku nevinosti predviđenu Ustavom i Zakonikom o krivičnom postupku, koja podrazumijeva da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda.

Advokat Dalibor Kavarić je u krivičnoj prijavi naveo da je Dragnić je 11. februara ove godine vozeći se automobilom ulicama Nikšića, uživo na instagram profilu „pravo.čast.sloboda” uz muzičku numeru koju je emitovao javno ispoljavao, širio i izazivao mržnju šaljući neprimjerene poruke.

Podsjetimo, naš portal objavio je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama a na kojem se vidi i čuje kako Dragnić uz uobičajen muzički izbor svih „patriota“, pjesme koje slave fašističkog saradnika i ratnog zločinca Krsta Zrnovog Popovića, komentariše mural posvećen mitropolitu Amfilohiju, kojeg naziva „sotonom“.

Iz Ministarstva odbrane, ranije su rekli in4-u da su pokrenute procedure za utvrđivanje svih činjenica i okolkonti.

„Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore su odlučni i istrajni u stavu da se suprotstave svim oblicima ekstremizma u svojim redovima, kao i da se zalažu za nultu toleranciju prema nosiocima ekstremističkog djelovanja“, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Na pitanje da li planiraju da preduzmu disciplinske mjere u pomenutom slučaju iz MO su kazali da je pokrenuta izvjesna procedura.

„Odmah po saznanju za ovaj slučaj, lanac komandovanja VCG i nadležne organizacione jedinice MO su pokrenule procedure za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti, nakon čega će biti preduzete sve zakonom predviđene mjere„, zaključili su.

1 Comment
  1. mr MI komentariše

    Zasto dirate decka. Pogledajte mu samo tu intelektualnu facu i jasno ce vam biti koga u vojsku sve primaju. On je olicenje nase buducnosti. Teren ga je prepoznao. A Vi?

    4
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.