Krenula iz rodnog Bara: Draginja prikuplja potpise

0

Dr Draginja Vuksanović otvorila je danas u rodnom Baru kampanju prikupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu. Ona je poručila da promjene u svim sferama društvenog života Crne Gore dolaze nakon ovih predsjedničkih izbora “u kojima Crna Gora dobija svoju prvu predsjednicu u istoriji“, i naglasila da će onog trenutka kada bude proglašena za predsjednika države dati ostavku na članstvo u SDP-u.
U pratnji predsjednika barskog odbora SDP Dragana Vojvodića i mladih članova stranke, dr Vuksanović je na zelenoj pijaci obišla prodavačice, uručila im ruže i čestitala im Osmi mart. Čestitajući međunarodni dan žena svim ženama Crne Gore, dr Vuksanović im je poručila da želi da bude njihov glas „a posebno glas obespravljenih žena“.
„Danas je sjećanje na dan kada se Klara Cetkin zajedno sa milionima drugih žena izborila 1910. za socijalnu emonomsku i političku ravnopravnost žena sa muškarcima. Žena u Crnoj Gori je tradicionalno temelj kuće, svoga roda i svoga doma. Ona je bila ratnica, sačekivala iz rata oca, muža, brata i sina, a danas je majka, domaćica, uzorna žena i supruga koja nosi ono tradicionalno iskonsko u sebi. Sa takvim kvalitetima danas su žene u Crnoj Gori ugledne i uspješne ljekarke, naučne i prosvjetne radnice, umjetnice, žene i iz drugih oblasti života. Želim da budem glas svih tih žena, a posebno glas onih obespravljenih vrijednih radnica u turizmu, ugostiteljstvu i u trgovini, koje moraju znati koliko im je radno vrijeme, a ne da rade prekovremeno i da nemaju praznike, koje se muče da bi zaradile za svoju djecu“, rekla je dr Vuksanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.