Kreću pojačane aktivnosti službe: ANB pakuje aferu SPC i srpske političare, kao uvod u izbore!

0

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) planira da iscenira na jesen veliku aferu protiv SPC i srpskih političara, što bi bio uvod u izbore, potvrđeno je Borbi iz više izvora.

Plan oko “državnog udara”, iz 2016. godine se nije pokazao kao dobar, pa je na jednom sastanku koji je nedavno održan, predloženo da otvaranje jedne velike afere može biti uvod u izbore. Zato se i razrađuje plan da se “afera” otvori na jesen, a da zatim uslijede izbori u prvoj polovini naredne godine.

Vrh DPS strahuje da bi oni mogli biti meta neke afere, iza koje će stajati neki centri moći, što bi im uzdrmalo dodatno pozicije pred izbore.

“Jedina tema trenutno, na koju DPS može da baci sve karte je napad na SPC i srpske političare, što se i sprovodi. Tu su sigurni da će građanski dio opozicije ostati po strani, što ustvari DPS-u i odgovara, jer im neće praviti smetnje u njihovom naumu. Takođe i jedan dio medija, koji podržava tu građansku profilaciju, neće biti otvoreno na strani Crkve, što je još jedan dobar predznak za ono što se planira”, saznaje Borba.

Prema jednom od scenarija, u montiranu aferu bi bi uključeni neki ljudi iz SPC, ali i političari.

“Crtanje državnih neprijatelja je idealan scenario po DPS, jer im otvara mogućnost, da iako izranjavani mnogim aferama i ekonomskim kolapsom, izguraju još jedan izborni ciklus, obračunavajući se sa “državnim neprijateljima”. Tako će držati tenzije među svojim biračima da je zemlja ugrožena”, otkriva naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.