Kreću novi obračuni: Tona kokaina pripadala “škaljarcima” i Filipu Koraću!

1

Više od tone kokaina, vrijednog oko 300 miliona evra, koji je zaplijenjen u Rumuniji, pripadao je Filipu Koraću i “škaljarskom klanu”, otkriva Srpski telegraf.

Prema riječima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, pretpostavlja se da je organizator krijumčarenja bio Davor T. (31), bliski saradnik “škaljarskog klana” i Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, koji je u bjekstvu.

Tode Krstić (50) i Nenad Cvetković (43), obojica iz Vranja, uhapšeni su u Rumuniji zbog sumnje da su učestvovali u pomenutom švercu.

Krstić i Cvetković, kojima su lisice na ruke stavljene u efikasnoj akciji srpske i rumunske policije, kako se sumnja, bili su zaduženi da kamionima prevezu narkotike.

– Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, kokain je iz Južne Amerike morskim putem stigao do Rumunije, a iza tog biznisa navodno je stajao Davor T., dok su Krstić i Cvetković zaposleni kao vozači u jednoj firmi u Vranju, čiji je vlasnik upravo prijatelj Davora T. – priča naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, ime Davor T. je dobro poznato u podzemlju, a pod lupom je više svjetskih policija.

– On i članovi njegove kriminalne grupe u poslovima sa švercom narkotika blisko sarađuju sa “škaljarcima”, odnosno Koraćem, ali i sa “barskom grupom” sa Alenom Kožarom na čelu – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Akcija policije u kojoj je presječen lanac krijumčarenja droge počela je prošle srede, kad je rumunska policija u okrugu Tulča pronašla kilogram kokaina koji je prilikom utovara ispao iz kombija bukureških tablica. Prateći rutu kretanja narkotika, policajci su dva dana kasnije na obali Crnog mora kod mesta Sveti Đorđe pronašli prevrnut brod registrovan u Rumuniji sa 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto!

– Droga je trebalo da stigne do Golupca, odakle bi se dalje distribuirala. Jedan dio trebalo je da bude prošvercovan kopnom ka zemljama zapadne Evrope, što je, između ostalih, bio zadatak i dvojice uhapšenih Srba. Ostatak kokaina trebalo je preko Bara da završi u Italiji. Krstić je uhapšen u okrugu Prahova dok je vozio kamion registrovan u Srbiji, a Cvetković je pokušao da pobjegne iz Rumunije, ali je uhapšen na graničnom prelazu sa Srbijom – dodaje naš sagovornik.

Feliks Banila, glavni tužilac u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma, kaže da je istraga o ovom slučaju počela 20. marta.

– Istraga je izvršena u saradnji sa nadležnim organima iz Srbije, a pretpostavlja se da su u švercu učestvovali i rumunski državljani – izjavio je Banila.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Za drogu u Riminiju se zna kome je bila namijenjena a za drogu iz Luke Bar se ne zna kome je bila namijenjena!?Kriminalci bar ne moraju pripadat drpsu i poltronima i bar oni su cijenjeni na medjunarodnoj sceni kad u svim drugim sferama malo postižemo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.