Krapović: Miro Luketić ostavio neizbrisiv trag u vanvremenskoj istoriji naše budve

0

PišPiše poslanik Demokrata Dragan Krapović

Sa velikom tugom, građani Budve, komšije i prijatelji, primili su vijest o smrti našeg uvaženog sugrađanina dr Mira Luketića, istoričara i publiciste, koji je svojim djelima i nesvakidašnjom energijom ostavio neizbrisiv trag u vanvremenskoj istoriji naše Budve.

Njegova ljubav prema Paštrovićima i Budvi bila je pretočena u hiljade stranica koje svjedoče o davnim vremenima i ljudima, koji su baš poput njega, obilježili i trajno zadužili Budvu. Činilo se kao da je cijeli svoj život posetio budućim generacijama, želeći da im približi i ispriča istoriju ovoga kraja, da im probudi ponos i podstakne ih da više poštuju svoje pretke i svoju Budvu.

Svaka naredna pozorišna predstava, predavanje, književno veče ili izložba probudiće uspomenu na dr Mira Luketića koji je uvijek na takvim događajima bio nezaobilazan, bilo u publici ili ispred nje. I tada je svaki razgovor sa njim mogao samo da upotpuni doživljaj ili izazove smijeh zbog njemu svojstvenog humora.

Trg pjesnika će uvijek pamtiti Mira, tu ćemo se uvijek, u prolazu, sjetiti njegovih čuvenih književnih večeri i predavanja, njegove mudrosti i ljubavi prema njegovoj Budvi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.