Kraljevska porodica: Ozbiljno će pristupiti ispovijesti Harija i Megan

0

Britanska kraljevska porodica je večeras saopštila da će veoma ozbiljno pristupiti problemima s kojima su se suočavali princ Hari i njegova žena Megan i da je sa tugom primila te informacije.

Saopštenje koje je večeras objavila Bakingemska palata prvi je komentar kraljevske porodice poslije dvočasovnog televizijskog intervjua Harija i Megan u emisije Opre Vinfri, u kojoj je vojvotkinja od Saseksa između ostalog otkrila da se suočavala sa rasizmom i lošim tretmanom dok je bila u kraljevskoj porodici.

“Pokrenuta pitanja su zabrinjavajuća, naročito ona u vezi s rasom. Iako se neka sjećanja mogu razlikovati, ona se shvataju veoma ozbiljno i porodica će se baviti njima u privatnosti”, navodi se u saopštenju u ime kraljice Elizabete Druge.

U saopštenju se navodi i da će “Hari, Megan i (njihov sin) Arči uvek biti veoma voljeni članovi porodice”.

Bakingemska palata često pokušava da izbjegne uplitanje u kontroverze ćutanjem, ali su optužbe koje je Megan iznijela bile previše štetne po kraljevsku porodicu da je ona morala da odgovori.

Intervju, emitovan u nedjelju u SAD, a dan kasnije u Velikoj Britaniji, pogodio je kraljevsku porodicu i podijelio ljude širom svijeta.

Dok mnogi navode da iznijete optužbe ukazuju na potrebu za promjenom unutar Bakingemske palate, drugi su kritikovali Harija i Megan zbog verbalnog napada u trenutku dok je 99-godišnji princ Filip, djed vojvode od Saseksa, i dalje u bolnici zbog problema sa srcem.

Megan je u intervjuu rekla da je pomišljala na samoubistvo jer se osjećala veoma izolovano i jadno u kraljevskoj porodici, i da joj je, kada je tražila mentalnu pomoć, osoblje Bakingemske palate reklo da nije plaćeni službenik.

Kazala je i da je jedan član kraljevske porodice u razgovoru s Harijem izrazio “zabrinutost” zbog moguće boje kože njihovog tada još nerođenog djeteta.

Opra Vinfri je kasnije kazala da je Hari, dok je kamera bila isključena, rekao da taj član porodice nije ni kraljica Elizabeta ni princ Filip, čime je podstakla brojne spekulacije o tome ko je u pitanju.

Hari je u intervjuu naveo da su pritisci kojima je par bio izložen pokvarili njihov odnos sa njegovim ocem i bratom, princom Čarlsom i princom Vilijamom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.