Kovačević: Šoć i Vijesti promovišu stavove Milove koalicije “Da živimo bolje”!

5

Dragan Šoć neprestano zloupotrebljava status člana ekspertskog tima Mitropolije da bi u javnosti plasirao trule fraze iz vremena svog bavljenja politikom, ocijenio je Marko Kovačević, portparol Demokratskog fronta.

”Nije ni najmanje čudno što mu u promociji tih stavova pomažu Vijesti, jer sada promovišu iste stavove kao u vrijeme koalicije “DA ŽIVIMO BOLJE” u kojoj su Šoć i Miško Perović dali ogromni doprinos kao “neprofesionalni” Srbin i Crnogorac. Od boljeg života koji su nam tada ponudili, zajedno sa Milom Đukanovićem, još ne možemo da se oporavimo.

Neprijatelji razmišljaju – uspjelo je jednom pa što ne bi opet. Zato je najbolji kec iz rukava politički autističan Šoć, koji ne umije da izađe iz, po srpski narod, pogubnih matrica kojima opet treba da nas podvede pod blaže oblike crnogorskog separatizma, koji su samo tranzicija do potpunog gubitka srpskog identiteta u Crnoj Gori. Neka hvala!

Ubjeđujući nas decenijama kako su Srbi u Crnoj Gori i Crnogorci isti narod, kao da mi ne znamo da nam je porijeklo zajedničko, oni legitimišu ponašanje nosilaca novocrnogorskog ideološkog projekta koji žele da nas odrede ne kao pripadnike srpske nacije već kao – političke Srbe. A to je ono što upravo rade Vijesti u kontinuitetu.

Svi Srbi u Crnoj Gori znaju da su nacionalni Crnogorci istog porijekla kao oni i da su nam zajednički preci bili Srbi. Nisu Srbi odustali od predaka pa nema potrebe da bilo šta shvataju.

Takođe, Srbi u Crnoj Gori shvataju da je Crna Gora nezavisna država ali mnogi ne žele da shvate da i Srbi žive u njoj.

Ono što je neophodno da shvati i Šoć i svi ostali crnogorski separatisti, bilo da separatizam promovišu sa srpske ili novocrnogorske strane, jeste da su svi Srbi JEDAN NAROD. Srbi iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i iz svih ostalih mjesta gdje žive su JEDAN NAROD.

Kada se već promovišu floskule o “rođenoj braći”, počev od hodže sa pljevaljskog minareta pa završivši sa ovom Šoćovom glupošću, valja reći da su on i Miško Perović rođena braća i da jesu jedan narod u nezavisnoj Crnoj Gori. Eto njima Mila Đukanovića i nezavisnosti Crne Gore po njegovim aršinima. Mi Srbi ćemo sa Srbima. Srbi za Srbe! A ko shvati da je jedan narod sa nama neka se pridruži. Ako neće ne mora. Možemo biti sugrađani ali ne i sunarodnici, rekao je Kovačević.

5 Comments
 1. Ime komentariše

  Moj prijatelju, Šoću nisi ni do koljena!

  8
  9
 2. Mitar komentariše

  Zbog ovakvih i ne mogu ništa uraditi .

  1
  1
 3. Mitar komentariše

  Takvih kao ti nema ni 15 posto .I šta će te onda.Bitno je spasiti crkvu , a srbovanje ostavi za drugi put.

 4. Будва данас komentariše

  што ми бришете коментаре?

 5. Ljuta komentariše

  Jednom je izdao i prodao se i kao fpl ostavio politiku….zasto ga je Amfilohije primio nejasno je ali sam siguran da gaji zmiju u njedrima

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.