Kovačević: Režim se trudi da ukine Crnu Goru

0

Crnu Goru niko ne bi ukinuo da dođe na vlast. Jedini ko se trudi da ukine Crnu Goru je trenutni režim koji hapsi opozicione poslanike, guši slobodu vjeroispovjesti i brani pravo na sjećanje i istoriju ovog prostora, dok kriminal cvjeta i dok je Crna Gora prepoznata u svijetu kao rasadnik trgovaca drogom, smatra Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

“Sve je to praćeno autokratizmom Mila Đukanovića koji Crnu Goru smatra svojom privatnom svojinom i veže njeno postojanje i sudbinu za njegov boravak na vlasti. U tome ga podržava Ivan Brajović i njegova stranka.

Mi iz DF-a želimo upravo da Crna Gora postoji nezavisno od ličnosti Mila Đukanovića i njegovih sitnih podanika kakav je Ivan Brajović.
Kroz litije, kojima se brani jedno od osnovnih ljudskih prava koje režim ugrožava, zapravo vidimo da je Crna Gora nešto sasvim drugo, ljepše, bolje i ljudskije od onoga kako nam je prikazuju Milo Đukanović i Ivan Brajović. Ko može biti protiv takve Crne Gore i za njeno ukidanje? Niko osim Mila Đukanovića i njegovih podanika.

DF kao i većina naroda nije za ukidanje Crne Gore, nije za njeno parčanje, već upravo za njeno uspostavljanje na demokratskim principima, za njenu cjelovitost i za jednaka prava za sve njene građane, što trenutno nije slučaj. Ko je za uspostavljanje, postojanje i opstanak Crne Gore taj mora biti protiv sadašnjeg režima u njoj, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.