Kovačević poručio Nuhodžiću: Narod neće dati svetinje!

0

Valjalo bi da ministar Mevludin Nuhodžić objasni na osnovu kojih to saznanja tvrdi da ne može biti sukoba pa ni krvoprolića u vezi tzv Zakona o slobodi vjeroispovijesti?, pita portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević.

“Kako on to zna ili na osnovu čega misli da pravoslavni vjernici neće ispuniti zakletvu datu na Trojčindan u Podgorici prošle godine i da neće braniti životima svoje svetinje ukoliko režim krene u njihovo otimanje?

Onaj ko hoće da otima naše hramove ne može očekivati da ima za to razumjevanje vjernika niti može očekivati da ga vjernici puste da ih otme bez pružanja otpora.

Melvudin Nuhodžić mora da zna da dok god tzv. Zakon o slobodi vjeroispovesti ne bude ukinut ili izmjenjen u svojim diskriminatorskim odredbama, a pogotovo ukoliko se sa njegovim sprovođenjem krene, postoji velika mogućnost i sukoba i krvoprolića. Meni je žao što to moram da kažem u danima Časnog Vaskršnjeg posta ali to je jednostavno istina i naš Patrijarh Irinej je izrazio realnu zabrinutost, ne zbog ponašanja vjernika već upravo zbog ponašanja režima čiji je Melvudin, sa svojim potomstvom, simbol.

Niko ne želi da do toga dođe zato većinska Crna Gora na mirnim litijama i traži povlačenje bezakonog akta koji je uperen protiv naše Crkve. Mir i stabilnost ugrožava jedino režim koji želi da otima naše svetinje. A poruka naroda je od početka jasna: Ne damo svetinje!, zaključio je Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.