Kovačević: Od nezavisne Crne Gore ostali samo dugmići

0

Vlada Crne Gore je današnjim potezom protjerivanja jednog ruskog diplomate iz Crne Gore pokazala da su od nezavisnosti Crne Gore ostali samo dugmići, ocijenio je Marko Kovačević, u ime DF-a.
Postavlja se pitanje da li je članstvom u NATO paktu uopšte ostao bilo kakav prostor da Crna Gora vodi sopstvenu i samostalnu spoljnu politiku?
“Očigledno da nije. Interesi Crne Gore stavljeni su pod tepih i bilo kakvo samostalno odlučivanje je onemogućeno a direktno odgovorni za takvo stanje su premijer Duško Marković i predsjednik DPS-a Milo Đukanović. Servilna politika prema zapadnim centrima moći dovodi Crnu Goru u nezavidnu poziciju direktnog suprotstavljanja Rusiji bez ikakvog konkretnog razloga i interesa same Crne Gore i njenih građana. Ovakvi potezi siguran su put u nestanak Crne Gore koji je već otpočeo sramnom demarkacijom sa lažnom državom Kosovo i prije toga odnosom zvaničnih vlasti prema Prevlaci gdje je teritorija zemlje smanjena. Crna Gora kao država je pala na ispitu očuvanja sopstvenog teritorijalnog integriteta, nezavisnosti i suvereniteta krivicom onih koji su nelegitimno i nelegalno na vlasti donosili odluke koje su, po njihovom priznanju u mnogim slučajevima bile u suprotnosti sa stavovima preko 80% građana.
Ovakvu politiku građani Crne Gore moraju biti spremni da kazne ukoliko žele da Crna Gora opstane kao država. Svaki produžetak boravka na vlasti izdajničkih struktura Mila Đukanovića i Duška Markovića dovodi u pitanje golu egzistenciju kako države tako i njenih građana, rekao je Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.