Kovačević (NOVA): Najamnici Mila Đukanovića iz Beograda napadaju Matiju Bećkovića

0

Brutalni napad Gorana Vesića na akademika Matiju Bećkovića ogavan je i neukusan i primjer je najobičnijeg licemerstva. Ne može nekadašnji potrčko Zorana Đinđića i plaćenik Mila Đukanovića da tvrdi kako Matija Bećković 30 godina truje javnost, propagira luk, strijelu i srednji vijek i optužuje ga za gubitak manastira Ostrog, kazao je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

“Goran Vesić bi umjesto što zlonamjerno i pogrešno analizira ulogu Matije Bećkovića u srpskoj kulturi i politici, mogao da nam kaže kakva je bila njegova uloga u “čuvanju Ostroga” pošto je poznato da je bio sluga Mila Đukanovića u periodu od 1997. do 2000. godine. Tada je bez ikakvog stida, a za sitan bakšiš radio na zatiranju Srpstva u Crnoj Gori, učvršćivao koaliciju Mila Đukanovića sa Albancima udarajući temelje današnjoj antisrpskoj tvorevini koja zabranjuje ulazak Matiji Bećkoviću i drugim našim intelektualcima iz Srbije. Takođe je i razvijao strategiju krađe na izborima u korist Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima 1997. koja se i dan danas koristi da na vlasti drži neprijatelje Srpstva i podržavaoce separatista iz Prištine”, kazao je on.

Nije nova pojava da najamnici Mila Đukanovića iz Beograda pokušavaju da bacaju drvlje i kamenje na Matiju Bećkovića i njegove sunarodnike koji žive u Crnoj Gori.

“Umjesto da se izvini srpskom narodu i da se pokaje što je pomagao srpskog izdajnika i neprijatelja Mila Đukanovića on se obrušio na najvećeg živog srpskog pjesnika. Nažalost, nije on jedini koji se tako ponaša jer su crnogorski ustaški mediji zasuti sličnim nastupima raznih Milovih plaćenika poput izvjesnih Trifunovića, Dragišića, Milićki, Biserko, Samardžića, Perovića i sličnih.
Za razliku od njih Matija Bećković nije mogao biti kupljen ni potkupljen od Mila Đukanovića i režima u Podgorici, nego mu čak, koliko je njegova prejaka riječ opasna po antisrpski režim u Crnoj Gori, zabranjuju da u nju uđe. U srpskom narodu i njegovoj istoriji pamtiće se ime i riječi Matije Bećkovića a ne izdajnici poput Mila Đukanovića i njihovi plaćenici poput Vesića”, zaključio je Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.