Kovačević: Narod neće služiti ličnim stavovima policajaca, nego da policajci služe narodu

0

Izjava direktora uprave policije da će se u odnosu na njegove lične stavove nalaziti rešenja za “bolju budućnost države” u vezi Zakona o slobodi vjeroispovjesti je u najmanju ruku skandalozna, kazao je Marko Kovačević, portparol NSD i funkcioner DF-a.

“Kako smo u toj izjavi saznali, lični stav Veljovića je da Crna Gora nije nikada svoje trajanje zasnivala na kultu Nemanjića i Svetosavlja. Dakle vrhovni stav u jednoj policijskoj državi je lični stav prvog policajca, pa će se na osnovu toga stava određivati ne samo sadašnji status pravoslavne crkve, već i njen status u prošlosti, kao i statusi njenih svetitelja i ktitora. Sve što je bilo, treba nekako, a u slučaju policije znamo kako, podvesti pod lični stav Veselina Veljovića. Vjerovatno je njegov lični stav bio da policija 1999. godine napravi svoju crkvu pa je u to ime angažovao Miraša Dedeića da vodi taj policijski sektor”, kazao je on.

Skoro je vodeći intelektualac iz Crne Gore, Bogoljub Šijaković, na jednoj tribini podsjetio kako su stari Grci govorili da ni bogovi ne mogu mjenjati prošlost, tj. ono što je bilo.

“Veljović je očigledno krenuo u proces sopstvene deifikacije pa i više od toga.
“Nije grijeh kad ljudi ne poznaju Boga, nego kad priznaju Bogom ono što nije Bog” a batina u rukama policije to sigurno nije. A ima i dva kraja, tako da Crna Gora sigurno neće ići ka tome da narod služi ličnim stavovima policajaca, nego da policajci služe narodu”, istakao je Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.