Kovačević na samitu u Solunu

0

Portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević na poziv Nove demokratije, učesnik je samita u Solunu “Sigurnost i migracije – evromediteranska perspektiva” koji organizuje odnedavno vladajuća stranka u Grčkoj.

Kovačević će imati priliku da prezentuje opšte stanje u Crnoj Gori, diskriminaciju lidera DF-a u postupku za tzv. Državni udar i presude koje su im nevinima izrečene i najavu režima da se kroz Zakon o slobodi vjeroispovjesti obračuna sa kanonskom Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori kao i da upozna učesnike sa skorašnjim hapšenjem urednika IN4S Gojka Raičevića.

U okviru samita sastaće se sa guvernerom pokrajine Makedonija Apostolosom Cicikostasom, izaslanikom ministra za migracionu politiku Georgiosom Komucakosom, zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Grčke Teodorosom Karaogluom i poslanikom Nove demokratije Konstatinosom Kiranakisom.

Predsjednik NSD Andrija Mandić je skoro čestitao novom premijeru Kirjakosu Micotakisu i Novoj demokratiji pobjedu na vanrednim izborima u Grčkoj. Nova srpska demokratija i Nova demokratija razvijaće i dalje međusobnu saradnju kao stranke sličnih političkih načela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.