Kovač: Teško će se Milović sakriti od krivičnog postupka zbog falsifikovanja službene isprave

0

Bivši ministar pravde Marko Kovač poručio je aktuelnom šefu tog resora Andreju Miloviću da će se teško sakriti od krivičnog postupka zbog falsifikovanja službene isprave.

Kovač je za „Vijesti“ saopštio da se Milović u svom reagovanju možda sakrio iza Ministarstva pravde, žrtvujući jednu načelnicu, ali će se teško sakriti od krivičnog postupka zbog falsifikovanja službene isprave, imajući u vidu sadržinu dopisa Ministarstva pravde upućenog Višem sudu u Podgorici prošle sedmice.

– Baš kao i u svom reagovanju, i u zvaničnom dopisu ministar pravde izostavlja ključne činjenice u pogledu vremena podnošenja i prispijeća molbi za izručenje. O tome će konačnu riječ dati drugostepeni sud, ukoliko se izjavi žalba. U krajnjem, ostaje nam svima da se zapitamo – da li ovakvo reagovanje ima veze sa najavom izručenja okrivljenog Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama, koje su objavili pojedini američki mediji krajem prošle godine pozivajući se na izvore iz Ministarstva pravde Crne Gore, na koje niko do danas nije reagovao, već je naprotiv, upravo ministar pravde implicitno nagovijestio tu opciju, i to i toku trajanja ekstradicionog postupka? – naveo  je Kovač.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.