Kovač: Jak servis i dobar blok ruši Francusku

Kovač: Jak servis i dobar blok ruši Francusku

Selektor odbojkaške reprezenatcije Srbije Slobodan Kovač rekao je da njegov tim u meču polufinala Evropskog prvenstva protiv Francuske mora da ima jak servis i dobar blok ako želi plasman u finale.

Srbija će sa domaćinom za finale igrati u petak od 21 sat u Parizu, a Kovač je prokomentarisao i šta je prednost rivala.

– Sigurno je da ćemo se potruditi da što bolje igrače pripremimo za važnu utakmicu. Pokušavamo prvo da se oporavimo, pa da treniramo u dvorani u kojoj ćemo da igramo. Zasad je dobro, nadamo se da će tako i da ostane – rekao je Kovač u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Prema njegovim riječima, Francuzi se izdvajaju u odnosu na druge selekcije u važnom segmentu.

– Sad pričamo o Francuzima da igraju dobro, jer igraju kod kuće, ali ima i sa strane tih negativnih komentara da više nisu tako dobra rerpezentacija jer nisu imali uspjehe u prethodnim sezonama. Mislim da su jedina reprezentacija na svijetu koja može da računa na dva prava primača i to pravi razliku. Vrlo su agresivni na servisu, teško ih studirati i teško je igrati protiv njih – istakao je selektor i osvrnuo se na to kako srpski odbojakši treba da odgovore na igru favorizovanih Francuza.

Kovač je rekao šta je potrebno našem timu kako bi slomili otpor velikom rivalu.

– Naša igra treba da bude takva da imamo jak servis i dobar blok. Imaju oni neke nedostatke, ali o tome ćemo kasnije – zaključio je Slobodan Kovač.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *