Kotor: Pet novih autobusa za potrebe linijskog prevoza

0

Autoprevozno preduzeće „Blue Line“ iz Herceg Novog, shodno ugovoru o subvencionisanju linijskog prevoza, obezbijedilo je pet novih autobusa, koji od juče saobraćaju na teritoriji opštine Kotor.

To je saopšteno iz Opštine Kotor.

Riječ je, kako su naveli u saopštenju za medije. o savremenim gradskim autobusima turskog proizvođača „BMC”, koji ispunjavaju visoke ekološke standarde.

“Autobusi su niskopodni, odnosno bez stepeništa za ulazak i izlazak putnika, imaju dvoja vrata te platforme za invalidska i dječja kolica. Predviđeni su za prevoz 72 putnika, klimatizovani su i opremljeni tapaciranim sjedištima, kao i elektronskim relacijskim ekranima.”, pojasnili su iz kotorske lokalne uprave.

Nabavka novih autobusa, kako su naveli, dio je ugovora o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza na teritoriji opštine Kotor, od 1. januara do 31. decembra 2024. godine, između Opštine Kotor i autoprevoznog preduzeća „Blue Line“.

Ugovor su potpisali predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Ivan Lučić, direktor preduzeća „Blue Line“, a potpisivanju su prisustvovavali Nebojša Ševaljević, potpredsjednik Opštine Kotor i Suzana Radulović, sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj.

Iz Opštine Kotor navode da ovom ugovoru prethodilo je potpisivanje Ugovora o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji tog grada, na osnovu Odluke o izboru najpovoljnije ponude od 24. jula 2023. godine.

Dodaje se da je obavljanje predviđenih djelatnosti po ovom ugovoru utvrđeno  na period od pet godina.

Budžetom Opštine Kotor za 2024. godinu za subvencionisanje gradskog i prigradskog linijskog prevoza planirana su sredstva u iznosu od 110 hiljada evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.