Koronom zaražena 33 radnika u bolnici u Risnu, obustavljeni ambulantni pregledi

0

U specijanoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković” u Risnu obustavljeni su ambulantni pregledi jer su 33 medicinska radnika u izolaciji, inficirani virusom kovid 19.

Direktor dr Vlado Popović kaže da je u samoizolaciji najviše medincinskih sestara i ljekara, dvoje je na liječenju u kotorskoj bolnici, u kojoj ambulantne preglede ne obavljaju još od prošle sedmice.

Ono što je najveći problem je organizacija posla, pa smo bili primorani, u konstultaciji sa predstavnicima Kriznog medicinskog štaba, da obustavimo rad ambulanti i hladni hirurški program. To je bio jedini način da, koliko je to moguće, zaštitimo osoblje i napravimo odgovarajuću preraspodjelu kadra, objasnio je dr Popović.

Prema njegovim riječima ni sada ne postoji deficit ljekarskog kadra, već srednjeg – medicinskog, kojeg, nema dovoljno ni u redovnim okolnostima.

Pokriveni smo kada je u pitanju ortopedija, neurohirurgija, neurologija, anestezija. Uspijevamo ipak da se nekako organizujemo, a tokom protekle dvije godine primili smo značajan broj medicinskih sestara, koje nedostaju ne samo nama nego je to problem i u svijetu, i ne samo u ovim nego i u redovnim okolnostima, objasnio je dr Popović.

Prema njegovim riječima u risanskoj bolnici vakcinisalo se 45 radnika, na liječenju je osam kovid pacijenata, a 48 na drugim odeljenjima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.