Korisnici mogu ograničiti Instagram Live samo na bliske prijatelje

0
Instagram je svojim korisnicima ponudio još jedan način za komunikaciju s manjom grupom prijatelja i pratioca.

Opcija Close Friends za Instagram Live čini upravo ono što joj ime govori, korisnicima pruža mogućnost da ograniče publiku svojih livestreamova samo na listu Close Friends, odnosno na bliske prijatelje. Privatnijem live streamu će se moći pridružiti do tri osobe.

Nova opcija bi mogla pomoći korisnicima za različite svrhe, planiranje zajedničkih putovanja, saradnju na domaćem zadatku ili jednostavno za druženje. Takođe, influenseri je mogu iskoristiti za livestream namijenjen privatnoj publici.

Korisnici od novembra mogu ograničiti publiku za postove i Reelse samo na bliske prijatelje. Korisnici traže načine za povezivanje s prijateljima i pratiocima na privatniji način, a nova opcija je odgovor Instagrama. Popularnost direktnih poruka, Notesa i liste Close Friends su jasan pokazatelj potreba korisnika.

Govoreći o Notesima, Instagram je označio nekoliko aspekata te funkcije koje je predstavio u proteklim mjesecima. Sada se video može postaviti kao bilješka, što će privremeno zamijeniti profilnu fotografiju korisnika. Takođe, mogu se vidjeti i animacije konfeta kada korisnik čestita rođendan prijatelju u bilješkama. Ova animacija će se pojaviti kada se koriste riječi „happy birthday“ ili se koriste riječi povezane s rođendanom prilikom označavanja prijatelja.

Instagram je takođe ponudio opciju dodavanja muzike za carousel postove koji uključuju klipove. Dosad je bilo moguće dodavati muziku samo za carousele sačinjene isključivo od fotografija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.