Korać: Osam eksplozija još nije rasvijetljeno

Korać: Osam eksplozija još nije rasvijetljeno

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su u proteklom periodu u kontinuitetu i na sistematski i unicifiran način sprovodili niz mjera i radnji u oblasti prevencije, obavještajnog rada kao i proaktivnih istražnih aktivnosti usmjerenih na članove kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima povezana i bliska lica sa ciljem rasvjetljavanja i sprečavanja izvršenja novih teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.

“U tekućoj godini registrovano je 60 krivičnih djela izvršenih od strane nepoznatih lica, iz oblasti požara, eksplozija i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija od kojih su službenici kriminalističke policije na osnovu operativnog rada rasvijetlili 51 krivično djelo, dok su u istom periodu rasvijetlili pet krivičnih djela iz prethodnog perioda (2016, 2017, 2018. godine) što predstavlja 93 % rasvijetljenosti teških krivičnih djela.

Tom prilikom podnijeto je 48 krivičnih prijava protiv 53 lica od kojih je lišeno slobode 33.

U uporednom periodu za prošlu godinu, to jeste 2018. godinu procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi 24 %, na osnovu čega možemo zaključiti da je u 2019. godini, procenat rasvijetljenosti krivičnih djela mnogo veći što ukazuje da su policijski službenici kroz sprovođenje proaktivnih istražnih aktivnosti i operativnog rada postigli izuzetno dobre rezultate rada, saopštio je Srđan Korać, rukovodioc Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Centra bezbjednosti Podgorica.

U strukturi krivičnih djela za 2019. godine evidentirano je:

– eksplozije (25 krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu, 17 krivičnih djela je rasvijetljeno a osam krivičnih djela je nerasvijetljeno)
– požari (17 krivičnih djela po nepooznatom izvršiocu, 16 je rasvijetljeno dok je jedno djelo nerasvijetljeno)
– izazivanje panike i nereda – registrovano je i rasvijetljeno jedno krivično djelo.
– nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija (22 rasvijetljena krivična djela)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *