Koprivica izašao iz pritvora, dao 606.000 evra da se brani sa slobode

0

Nikšićanin Nemanja Koprivica sa slobode će se braniti optužbi da je u julu 2022. godine pokušao da ubije trojicu sugrađana – Željka Radulovića, Nikolu Mandića i Andriju Božovića.

Taj policajac iz Istražnog zatvora izašao je nakon što je Viši sud u Podgorici prihvatio jemstvo od 606.000 evra u nekretninama, kojima je rodbina optuženog garantovala da neće pobjeći ukoliko se nađe na slobodi.

Odluku je donijelo vijeće sudije Igora Đuričkovića.

Koprivica je iz pritvora izašao nakon što je rješenje o prihvatanju jemstva i ukidanju pritvora postalo pravosnažno.

Izrečena mu je obaveza povremenog javljanja Upravi policije, ali i zabrana napuštanja boravišta, opštine Nikšić:

“U kojoj okrivljeni mora boraviti dok traje ta mjera i ne smije se iz nje udaljavati, osim po pozivu suda ili nekog drugog državnog organa”…

Prema navodima optužnice taj Nikšićanin je 13. jula 2022. godine, desetak minuta nakon ponoći, kod crkve Svetog Vasilija, izašao iz automobila i nakon svađe sa Radulovićem i fizičkim sukobom sa njim i njegovim drugovima ispalio tri metka u njihovom pravcu.

Dva hica pogodila su Radulovića u predjelu kuka i lijeve noge, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Nakon sukoba Koprivica je pobjegao, da bi se poslije osam dana predao kolegama.

Nemanja Koprivica sin je dugogodišnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, Duško i njegov drugi sin Strahinja Koprivica nalazili su se na spisku za odstrel višečlane kriminalne grupe, čiji je jedan od osnivača Željkov otac – Ranko Radulović.

Starijeg Radulovića sumnjiče da je sa Igorom Vukotićem i Erogenom Brajovićem formirao kriminalnu organizaciju koja je planirala više likvidacija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.